Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Hoți îmbrăcați în medici ar umbla prin țară încercând să intre în casele oamenilor-Fake news demontat de Poliţie

Publicat

in

Poliția Română a atras atenția asupra unui mesaj fals despre coronavirus care circulă pe internet, potrivit căruia hoți îmbrăcați în medici ar umbla prin țară încercând să intre în casele oamenilor. “Este o perioadă favorabilă pentru fake news”, au transmis reprezentanții instituției.

“Dragi membri din toată lumea. Astăzi am primit un comunicat în care poliția ne anunță că se profită mult din cauza situației de pandemie, să avem grijă să nu deschidem ușa la nimeni. Sunt hoți îmbrăcați în medici sau persoane care vin să vă facă teste medicale și să dezinfecteze casele”, se arată în mesajul fals postat pe internet.

Poliția Română a demontat însă această “informație”, precizând că nu există astfel de cazuri sesizate pe teritoriul țării noastre.

“Este o perioadă favorabilă pentru „fake news”. Informați-vă doar din surse OFICIALE, iar legat de mesajul din imaginea atașată…NU ESTE REAL! Nu există cazuri de acest fel sesizate în România! P.S.: Autoritățile anunță venirea lor!”, a transmis Poliția Română, pe Facebook. Reprezentanții Poliției cer populației să se informeze doar din surse oficiale și să nu distribuie astfel de mesaje false, menite a răspândi panica.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.