Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Trei case si o biserica au fost cuprinse de flacari

Publicat

in

Trei case au fost puternic afectate de flăcări în Suceava, iar într-o localitate din Neamţ sătenii au sărit să potolească focul care risca să distrugă biserica.

Bogdan Burdulea, ISU Neamţ:  În urma incendiului au rezultat doar pagube materiale. Pe timpul intervenţiei, o persoană din localitate a suferit un atac de panică, acordându-se primul ajutor. După o oră, incendiul a fost stins, însă se ia în calcul acum o mână criminală.

Mihai Surugiu, preot paroh Valea Seacă: S-a găsit pe treptele bisericii un buletin şi un bileţel rămas cu o adresă către o persoană din Vânători Neamţ conform căreia focul ar fi pus intenţionat. Poliţia criminalistică a luat probe, s-au făcut fotografii la faţa locului. Pagubele sunt importante, a aras tot ce înseamnă camera centralei, magazia aferentă pentru lemne şi casa praznicală.

Şi în Suceava a fost panică. Trei case au fost năpădite de un incendiu izbucnit din cauze necunoscute. Oamenii care locuiau în ele au reuşit să se salveze la timp. A fost o zi de foc pentru pompierii din judeţ care au intervenit şi la alte șapte incendii de vegetație uscată, provocate de cei care dau foc pe terenurile agricole. Deși este o practică de zeci de ani, ce se repetă mereu în această perioadă, până acum, nimeni nu a fost amendat, deşi legea prevede sancţiuni între de până la 2.500 lei. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.