Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Zeci de vasluieni blocaţi la vama dintre Austria și Ungaria, după ce graniţele au fost închise. Oamenii cer cu disperare ajutor

Publicat

in

Sute de români au rămas blocați la granița dintre Austria și Ungaria după ce țara vecină a luat decizia de a închide granițele celor care nu sunt de naționalitate maghiară. Printre ei sunt și zeci de vasluieni care se întorc în țară. Oamenii așteaptă încă de luni seară o soluție, iar azi dimineață, la ora 8.00 încă mai erau la punctul de la Hegyeshalom. Ungaria a anunțat închiderea vămilor, iar ieri seară, ora locală 23.00, mașinile nu au mai putut trece fonteria dintre Austria și Ungaria. Au așteptat în mașini o reacție din partea autorităților române, dar li s-a spus că au de așteptat. “Așa arată la noi în vamă, la intrare în Ungaria. Nu se intră în Austria, nu se iese. Nu se intră în Ungaria, totul este blocat. Nu trece absolut nimeni. Facem grevă. Ori ne lasă să ne ducem la noi în țară, ori nu mai facem nimic”, își strigă disperarea un român. Într-unul dintre microbuze se afla inclusiv un copil de doi ani. La ora 8, ora României, câteva sute de mașini încă erau la punctul Hegyeshalom, așteptând ca autoritățile să găsească o soluție care să le permită să se întoarcă în țară.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.