CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Împreună pentru Vaslui! Spitalul de Urgență din Vaslui are nevoie de noi!

Publicat

on

Traim vremuri grele si este nevoie de sprijinul tuturor in lupta cu temutul virus care a distrus mii de familii. Un aparat pentru testare este imperios necesar la Vaslui, dar unitatea nu dispune de fondurile necesare pentru a-l achiziționa. Întrucât in ultimele zile, zeci de vasluieni s-au arătat interesați să sprijine acest demers cu diverse sume de bani, conducerea SJU a deschis un cont. Vasluienii nu pot ramane indiferenti. Ei stiu sa isi arate solidaritatea, stiu sa întindă o mână celor in nevoie si sa puna umărul pentru a salva viețile celor dragi, a rudelor, vecinilor, prietenilor. 

“Trăim vremuri tulburi si e nevoie de fiecare dintre noi pentru a razbi! E timpul sa ne demonstrăm umanitatea, spiritul civic, e timpul sa fim responsabili. Sa ne întoarcem la noi si la ai noștri, e timpul sa fim uniti! Sa ne respectăm, sa ne ajutam si sa învățăm unii de la altii!  E nevoie de un efort general pentru ca la finalul acestei crize sa ne regăsim sanatosi, mai puternici si mai buni!”,  a spus Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui. Spitalul Județean de Urgență Vaslui a primit până acum donații din partea unor societăți comerciale, în valoare de peste 10.000 de lei. Sunt discuții pentru alte contracte de sponsorizare sau pentru donații de la diverse societăți. Pentru a evita orice suspiciune în ce privește modul de chletuire a banilor, conducerea unității medicale susține că firmele pot  cumpăra direct echipamente de protecție, mănuși, ochelari combinezoane, măști sau aparatură medicală. “Noi le punem la dispoziție numerele de contact ale furnizorilor. O societate de confecții și țesături ne-a donat măști din tifon. Eu mă bucur că un om de afaceri a donat un aparat pentru lucrarea testelor pentru depistarea coronavirusului, spitalului din Bârlad. Este un gest foarte frumos. Avem și noi nevoie de un astfel de aparat care ne-ar ajuta foarte mult. Noi nu lucrăm testele la Vaslui, doar recoltăm și le trimitem mai departe. Avem resursa umană necesară pentru a lucra cu un astfel de aparat și am putem face și noi testele. Suntem dispuși să facem orice ca să trecem cu bine”, a mai spus Ana Rinder. Donații se pot face în contul: Asociația Spitalul Județean de Urgență Vaslui, CUI 36585011, sediu str. Ștefan cel Mare, nr.233, Vaslui, nr din Registrul nat al pers jur 16/A/2016, cont bancar RO04RNCB0501152931970001, deschis la BCR, sucursala Vaslui. De asemenea, societățile comerciale care vor să încheie contracte de sponsorizare cu Spitalul de Urgență Vaslui, pot lua legătura cu managerul unității, Ana Rinder sau cu președintele Asociației Spitalului de Urgență Vaslui, Daniela Clătinici.

“Avem teste! Facem totul pentru pacienții noștri“

Ana Rinder, managerul celei mai mari unități spitalicești din județ, e neobosita in a face totul pentru ca pacienții, medicii, asistentele, infirmierii sa nu aiba de suferit. E momentul ca noi toti sa donam din puținul nostru pentru ca personalul medical sa fie pregatit sa faca fata unei crize fara precedent.

“Cu privire la asistența medicală,  anunț populația că Spitalul de Urgență Vaslui are teste pentru coronavirus. Dispunem și de materiale sanitare și de protectie, dar și de medicamente. Putem interveni prompt pentru pacienții noștri. La echipamentele de protecție stocurile sunt într-adevăr limitate, dar avem comenzi lansate la furnizori și sperăm că aceștia își vor reface propriile stocuri în scurt timp. Noi am trimis comenzi, le putem achita, dar nu au fost onorate deocamdată. Asigurăm populația că toată lumea este pe baricade și toate cadrele medicale sunt pregătite să intervină la timp. Oamenii vor beneficia de asistență medicală”, a spus Ana Rinder. 

“Ascultați cadrele medicale”

“Rugămintea noastră este ca populatia să respecte recomandările și să stea în casă. Să ne gândim la toți cei dragi ai noștri și să demonstrăm că suntem civilizați și disciplinați și nu așa cum spun unii oameni. Facem apel la pacienți să asculte cadrele medicale chiar dacă apar unele neplăceri și trebuie să aștepte afară în această perioadă. Mai ales în cazul celor care vin la Ambulatoriul de Specialitate. Încercăm să diminuăm cât de mult efectele și toate măsurile pe care le luăm sunt pentru binele pacienților”, a subliniat managerul Spitalului de Urgență.

Mihaela SIMA

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cutremurator

    martie 25, 2020 la 06:17

    Am observat acuma in ultima vreme practica asta prin mai multe spitale din tara. Eu pentru ce pula mea platesc taxe si impozite la stat nu inteleg? De ce statul nu redistribuie o buna parte din bani spitalelor in momente ca acestea? De ce mortii mamii lor vor acuma toti sa traiasca din donatii sau cer sprinij pentru donatii? De ce nu se da/redistribuie bani de la stat? Chiar atat de inconstienti am ajuns? Iar eu ca exemplu patron/afacere de ce as dona bani la spital? Nu e de ajuns ca mi-am platit toate darile la stat la zi?

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

StiriEst

Doi copii parasiti de mama se roaga zilnic sa aiba ce manca. Nu au nici curent electric

Publicat

on

De catre

Poveste emoționantă despre copilărie, inocență, sărăcie, foamete, beznă, dar și despre speranța că dragostea poate ține o familie unită, chiar dacă mama a ales altceva. Ioana, o fetiță de șapte ani, a fost părăsită de cea care i-a dat naștere la doi ani. Ea și fratele ei Sebi sunt din localitatea vasluiană Lălești și au rămas în grija tatălui. 

Acesta își sugrumă lacrimile și îndură orice. Trudește din greu pentru cei doi copii. O fetiță și un băiețel care parcă au coborât dintr-o carte de povești. Pentru Oana și Sebi, tatăl lor muncește cu ziua și nu refuză nicio ofertă. “Pentru copiii mei îmi dau și viața dacă trebuie. Mă doare sufletul când mă uit la ei, cuminți, asculători. E greu că nu pot să le ofer tot ce au ei nevoie. De peste cinci ani eu le sunt și mamă și tată. Ei sunt averea mea. Nu am curent electric, de un an și jumătate. L-au tăiat. Eu cu banii pe care îi câștig le cumpăr mâncare. Stăm toți trei pe întuneric”, povestește tata Ioan. Cele trei suflete trăiesc într-un bordei, fără lumină, fără tehnologie și fără jucării. Mama i-a părăsit în urmă cu cinci ani, fără să le spună nimic. De atunci, nu mai știu nimic de ea. “Ne rugăm în fiecare zi să fie tata sănătos ca să aibă grijă de noi și să avem mâncare. Ne-am obișnuit să stăm pe întuneric. Ne facem temele când e lumină afară”, spun copiii. Artista Nadia Duluman a aflat de drama celor doi copii și a mers să îi viziteze. 

“Este un caz care pe mine m-a sensibilizat foarte mult. Când am cunoscut-o pe Ioana era pentru prima dată când ea mânca o banană. Sper ca tot mai mulți oameni să se mobilizeze și să ajute acești doi îngerași, merită”, a spus Nadia. De asemenea, cei doi micuți și tatăl lor au primit sprijin și din partea Asociației “Născută înger”. 

Citeste in continuare

StiriEst

Cei 97 de vasluieni izolati la domiciliu nu vor mai fi verificati. 23 de bolnavi mai sunt in Spitalul COVID

Publicat

on

De catre

Secretarul de stat Raed Arafat a trimis o informare către prefecturi prin care anunța că cetățenii nu mai pot fi ținuți în carantină sau izolare după publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. La Vaslui o singura persoană se află  în carantină, iar 97 sunt izolate la domiciliu. În județul Vaslui, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 186 de cazuri COVID-19 (23 mai sunt internate în spital, 21 de oameni au murit, iar peste 140 de vasluieni s-au vindecat). Polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În cursul zilei de ieri, 03 Iulie 2020, peste 170 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui și 60 de polițiști locali au desfășurat 4 misiuni specifice.

S-a verificat modul de respectare a măsurilor și interdicțiilor impuse (izolare/carantină ) în cazul a peste 790 de persoane. De asemenea, peste 74 de societăți comerciale / PFA au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor pe timpul Stării de alertă.

Polițiștii vasluieni acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Citeste in continuare

StiriEst

Ploi, grindina si vijelii. COD PORTOCALIU in judetul Vaslui

Publicat

on

De catre

Potrivit ANM, codul portocaliu de ploi și vijelii este valabil în 23 de județe, până duminică la ora 4.00. De duminică până marți, se anunță atât ploi torențiale, vijelii și grindină, cât și caniculă în sud-est.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 05 iulie, ora 10:00 – 07 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: manifestări de instabilitate, disconfort termic

Zone afectate: conform textului;

În cea mai mare parte a țării, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În intervalul menționat, îndeosebi în regiunile sud-estice, disconfortul termic va fi accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime vor atinge 35…36 de grade.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 iulie, orele 12:00 – 19:00

Fenomene vizate: disconfort termic

În intervalul menţionat, disconfortul termic va fi accentuat în cea mai mare parte a Munteniei, în vestul Dobrogei, local în Oltenia și în sudul Moldovei, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa frecvent în jurul pragul critic de 80 de unități. Se vor înregistra temperaturi maxime de până la 35…36 de grade.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 10:00 – 05 iulie, ora 10:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, în nordul și centrul teritoriului, precum și în zonele de deal și de munte, iar local și în regiunile estice și sudice, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 04 iulie, ora 12:00 – 05 iulie, ora 04:00

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată

Zone afectate: conform textului și hărții;

Local în Moldova, Transilvania, Maramureș și la munte, precum și în nordul și nord-estul Muntenieivor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 70…90 km/h), vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citeste in continuare

StiriEst

A murit muncitorul din Negresti peste care s-a surpat un mal. Lucra la reteaua de canalizare

Publicat

on

De catre

Un muncitor din Negrești a murit îngropat de viu după ce un mal de pământ s-a prăbușit peste el. Acesta lucra alături de alți colegi la realizarea rețelei de canalizare pe o stradă din orașul Negrești. Poliția și Inspecția Muncii au început o anchetă pentru a stabili în ce condiții s-a petrecut accidentul și dacă s-au respectat normele de securitate în muncă.

Potrivit unor surse, malurile nu erau asigurate corespunzător. În consecință, tonele de pământ prăbușite peste el l-au îngropat de viu pe bărbatul de 50 de ani. “În zonă au fost trimise trei autospeciale de intervenție ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, precum și o ambulanță cu echipaj de prim-ajutor. Primele echipaje ajunse la fața locului au fost cele de la Garda 11 Negrești. După câteva minute de săpături, victima a fost văzută la aproximativ 1,5 metri adâncime. Salvatorii au îndepărtat pământul din jurul capului și, după eliberarea căilor respiratorii, i s-a administrat oxigen. În paralel, a continuat operațiunea de îndepărtare a pământului care ținea victima blocată. După ce bărbatul a fost scos, au fost efectuate manevrele de resuscitare. Din nefericire, medicul de pe ambulanța de terapie intensivă mobilă a fost nevoit să declare decesul victimei”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.

Citeste in continuare

StiriEst

Impresionante forte de ordine descind la terase si in locurile aglomerate. ITM si Protectia Consumatorilor ameninta cu amenzi

Publicat

on

De catre

Pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor Covid 19, începând cu această seară, politiști, jandarmi, polițiști de frontieră, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Județean, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar Veterinare, Direcției de Sanatate Publică și de la Protectia Consumatorului,  sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Vaslui vor verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.  Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase.  Pentru organizarea acestor acțiuni, în următoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren, astfel că pe raza județului vor fi angrenate, zilnic, peste 250 de efective.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est