Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Speranta: S-au strans 35.000 de euro pentru spital. Episcopia Husilor si Gaz Est au facut deja donatii

Publicat

in

Val de solidaritate pentru medicii și asistentele care sunt în prima linie în lupta cu coronavirusul. După ce stiriest.ro  a făcut publice nevoile Spitalului de Urgență din Vaslui, asistăm la o mobilizare impresionantă pentru amenajarea unei linii de testare pentru depistarea COVID-19.

Episcopia Hușilor și binefăcătorii săi se alătură firmelor și oamenilor care sprijină spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus. Donează 20.000 de euro Spitalului de Urgență din Vaslui. Preasfințitul Părinte Ignatie și Părintele Vladimir Beregoi se implică astfel în misiunea grea pe care o au cadrele medicale. În doar câteva ore, au reușit să adune suma de 20.000 de euro. Banii vin de la Episcopia Hușilor și din donațiile oamenilor care ajută periodic instituția. Este știut faptul că de fiecare dată când oamenii au nevoie de ajutor, Episcopia Huși răspunde “prezent”! Preasfințitul Ignatie și-a arătat aprecierea pentru eforturile depuse de medici în această perioadă. “În vremurile acestea atât de delicate și complicate pentru noi oamenii, realizăm cât de fragili și limitați suntem. Dispunem de tehnologie foarte avansată,  dar nu putem face față unei epidemii ca cea cu care ne confruntăm. Este o vreme a cernerii. Este esențial să rămânem neclintiți în credința noastră și să nu ne încovoiem în fața încercărilor reale care vin. Un om credincios nu se panichează, ci toate le lasă în mâna lui Dumnezeu. Cred că Sfânta Chiriachi a păzit până acum acest județ. Am această intuiție”, a spus Preasfințitul Ignatie. De asemenea, SC GAZ EST SA  Vaslui a donat Spitalului de Urgență suma de 15.000 de euro. În doar câteva ore mai multe firme, fundații și simpli vasluieni și-au unit eforturile și s-au hotărât să spijine Spitalul Județean. Nu doar pentru această linie de testare, dar și pentru consumabilele necesare și noi dotări pentru secția de terapie intensivă. S-au strâns astfel peste 35.000 de euro, iar asta înseamnă că spitalul vasluian are șanse reale să fie dotat cu aparatura necesară testării COVID-19. 

“Nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor pentru sprijin, celor care au donat deja și celor care urmează să facă asta. Spitalele au nevoie de susţinere. Nu vor face faţă dacă vor fi din ce în ce mai mulți bolnavi. M-au sunat oameni simpli, bătrâni! Mi-au spus că vor să doneze. Este uimitor ce se întâmplă. Vasluienii sunt sufletiști. Vom trece cu bine și peste asta. Îi rog pe oameni să stea în casă, să asculte autoritățile”, a declarat managerul Ana Rinder. 

Împreună pentru Vaslui! Spitalul de Urgență din Vaslui are nevoie de noi!

Traim vremuri grele si este nevoie de sprijinul tuturor in lupta cu temutul virus care a distrus mii de familii. Un aparat pentru testare este imperios necesar la Vaslui, dar unitatea nu dispune de fondurile necesare pentru a-l achiziționa. Întrucât in ultimele zile, zeci de vasluieni s-au arătat interesați să sprijine acest demers cu diverse sume de bani, conducerea SJU a deschis un cont. Vasluienii nu pot ramane indiferenti. Ei stiu sa isi arate solidaritatea, stiu sa întindă o mână celor in nevoie si sa puna umărul pentru a salva viețile celor dragi, a rudelor, vecinilor, prietenilor. 

“E timpul sa ne demonstrăm umanitatea, spiritul civic, e timpul sa fim responsabili. Sa ne întoarcem la noi si la ai noștri, e timpul sa fim uniti! Sa ne respectăm, sa ne ajutam si sa învățăm unii de la altii!  E nevoie de un efort general pentru ca la finalul acestei crize sa ne regăsim sanatosi, mai puternici si mai buni!”,  a spus Ana Rinder, managerul Spitalului de Urgență Vaslui. Spitalul Județean de Urgență Vaslui a primit până acum donații din partea unor societăți comerciale, în valoare de peste 10.000 de lei. Sunt discuții pentru alte contracte de sponsorizare sau pentru donații de la diverse societăți. Pentru a evita orice suspiciune în ce privește modul de chletuire a banilor, conducerea unității medicale susține că firmele pot cumpăra direct echipamente de protecție, mănuși, ochelari combinezoane, măști sau aparatură medicală. “Noi le punem la dispoziție numerele de contact ale furnizorilor. O societate de confecții și țesături ne-a donat măști din tifon. Eu mă bucur că un om de afaceri a donat un aparat pentru lucrarea testelor pentru depistarea coronavirusului, spitalului din Bârlad. Este un gest foarte frumos. Avem și noi nevoie de un astfel de aparat care ne-ar ajuta foarte mult. Noi nu lucrăm testele la Vaslui, doar recoltăm și le trimitem mai departe. Avem resursa umană necesară pentru a lucra cu un astfel de aparat și am putem face și noi testele. Suntem dispuși să facem orice ca să trecem cu bine”, a mai spus Ana Rinder. Donații se pot face în contul: Asociația Spitalul Județean de Urgență Vaslui, CUI 36585011, sediu str. Ștefan cel Mare, nr.233, Vaslui, nr din Registrul nat al pers jur 16/A/2016, cont bancar RO04RNCB0501152931970001, deschis la BCR, sucursala Vaslui. De asemenea, societățile comerciale care vor să încheie contracte de sponsorizare cu Spitalul de Urgență Vaslui, pot lua legătura cu managerul unității, Ana Rinder sau cu președintele Asociației Spitalului de Urgență Vaslui, Daniela Clătinici.

“Avem teste! Facem totul pentru pacienții noștri“

Ana Rinder, managerul celei mai mari unități spitalicești din județ, e neobosita in a face totul pentru ca pacienții, medicii, asistentele, infirmierii sa nu aiba de suferit. E momentul ca noi toti sa donam din puținul nostru pentru ca personalul medical sa fie pregatit sa faca fata unei crize fara precedent.

“Cu privire la asistența medicală,  anunț populația că Spitalul de Urgență Vaslui are teste pentru coronavirus. Dispunem și de materiale sanitare și de protectie, dar și de medicamente. Putem interveni prompt pentru pacienții noștri. La echipamentele de protecție stocurile sunt într-adevăr limitate, dar avem comenzi lansate la furnizori și sperăm că aceștia își vor reface propriile stocuri în scurt timp. Noi am trimis comenzi, le putem achita, dar nu au fost onorate deocamdată. Asigurăm populația că toată lumea este pe baricade și toate cadrele medicale sunt pregătite să intervină la timp. Oamenii vor beneficia de asistență medicală”, a spus Ana Rinder. 

“Ascultați cadrele medicale”

“Rugămintea noastră este ca populatia să respecte recomandările și să stea în casă. Să ne gândim la toți cei dragi ai noștri și să demonstrăm că suntem civilizați și disciplinați și nu așa cum spun unii oameni. Facem apel la pacienți să asculte cadrele medicale chiar dacă apar unele neplăceri și trebuie să aștepte afară în această perioadă. Mai ales în cazul celor care vin la Ambulatoriul de Specialitate. Încercăm să diminuăm cât de mult efectele și toate măsurile pe care le luăm sunt pentru binele pacienților”, a subliniat managerul Spitalului de Urgență.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.