Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Bravo, Vaslui! Spitalul de Urgenta a primit donatii de aproape 90.000 de euro

Publicat

on

Continuă seria donațiilor pentru Spitalul de Urgență din Vaslui. Unitatea medicala va putea achiziționa în zilele următoare un aparat pentru efectuarea testelor COVID -19. Spitalul vasluian are nevoie de sprijin în continuare pentru a achiziționa echipamente de protecție și dezinfectanți, dar și aparatură medicală.

Iată lista donatorilor:

Episcopia Hușilor și binefăcătorii săi se alătură firmelor și oamenilor care sprijină spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus. Donează 20.000 de euro Spitalului de Urgență din Vaslui. 

SC GAZ EST SA  Vaslui a donat Spitalului de Urgență suma de 15.000 de euro. 

SC ADRIAN TRANS, prin Adrian Costin, reprezentant legal, contribuie cu 15.000 lei. 

“Școala de Mate” Vaslui, a firmei SC Promath Consulting Srl, reprezentată de Doamna Liliana Damian, ne sustine printr-o donație de 750 lei.

Multumim Centrului De Excelenta In Stomatologie Atelierul De Dinti Vaslui, reprezentat de Doamna  Dr.Iordan Apostu Andra si Domnul  Dr.Iordan Ionut Georgian pentru contributia de 10.000 lei.

Sc Agricola Picioroaga SRL, prin Domnul Stefan Picioroaga, contribuie cu 2000 lei la proiectul nostru. 

Multumim Pescuit Sportiv Puscasi- Reprezentant Lungu Marian. 10.000 lei este suma donata pentru asociatia noastra!

Multumim SC Moldsting SRL Vaslui, prin administrator Barsa Eduard, pentru suma de 5.000 lei donata!

Cabinet Pneumologie Vaslui Dr. Robu Rodica contribuie cu suma de 10.000 lei pentru achiziționarea aparatului de testare.

ACAJU, magazin online de mobila, cu sediul in Vaslui, fidel viziunii sale prin care isi propune sa fie o sursa puternica de bunastare pentru echipa, clienti, parteneri si comunitate, doreste sa contribuie cu suma de 15.000 de lei.

Multumim Clinica Dentara Dentozon pentru sprijin!

Sc Aurocor SRL, prin reprezentant legal Cracea Cornel, contribuie cu suma de 10.000 lei.

SC FRIGOREB SRL Vaslui, reprezentată de Domnul Rebegea Ionuț, a virat în contul asociației suma de 10.000 lei.

Grupul de firme SAFIR, prin Familia Safir, reprezentanții legali, contribuie la efortul nostru conjugat prin alocarea a 10.000 euro. Datorită lor, OAMENILOR din Vaslui, TOTUL VA FI BINE!

În doar câteva ore mai multe firme, fundații și simpli vasluieni și-au unit eforturile și s-au hotărât să spijine Spitalul Județean. Nu doar pentru această linie de testare, dar și pentru consumabilele necesare și noi dotări pentru secția de terapie intensivă. “Nu am cuvinte să le mulțumesc tuturor pentru sprijin, celor care au donat deja și celor care urmează să facă asta. Spitalele au nevoie de susţinere. Nu vor face faţă dacă vor fi din ce în ce mai mulți bolnavi. M-au sunat oameni simpli, bătrâni! Mi-au spus că vor să doneze. Este uimitor ce se întâmplă. Vasluienii sunt sufletiști. Vom trece cu bine și peste asta. Îi rog pe oameni să stea în casă, să asculte autoritățile”, a declarat managerul Ana Rinder. 

StiriEst

Scrisoarea unor medici români: “Vom face scut în faţa bolii, cu trupurile noastre”

Publicat

on

De catre

Mai mulți medici români au scris un mesaj pentru public, în care promit solemn că nu vor da înapoi nici măcar un pas în fața bolii, și vor lupta cu tot ce au la îndemână. Însă, medicii atrag atenția că este necesar ca ei să fie bine protejaţi în fața nivelului de contagiozitate a acestei boli, în așa fel încât ei să nu transmită boala mai departe, prin lipsa echipamentului, ci să o poată combate, fără grija că ei pot fi de vină pentru răspândirea virusului.

“Suntem Medici. Ca vocaţie, ca profesie, ca destin, suntem medici. Nu ne temem de nicio bătălie cu boala, oricât de cumplită ar fi ea. Nu ne vom da niciodată înapoi, nu vom dezerta. Vom lupta cu tot ce avem la îndemână: cu cunoştinţele noastre, cu mintea noastră, chiar şi cu trupurile noastre. Vom face scut în faţa bolii, apărându-i pe pacienţii noştri cu tot ce putem şi cum putem mai bine. Dacă asta va însemna şi materiale de protecţie, medicamente şi aparatură vitală, asta nu mai ţine însă de noi. Noi nu ne dorim decât să fim protejaţi conform nivelului de contagiozitate a acestei boli. Nu vom accepta însă ca în această bătălie să fim noi aceia care vom răspândi boala sau cei care vor vulnerabiliza pacienţii, căci această poziţie pe care am fi siliţi să o acceptăm este în afara legilor medicinii şi ale celor omeneşti, deopotrivă”, scriu medicii.

Un medic contaminat, testat pozitiv pentru coronavirus este contagios

”Un medic contaminat, testat pozitiv pentru coronavirus este contagios. Indiferent ce simptome are… uşoare, medii sau severe, medicul tot contagios este. El va intra, inerent, în contact cu pacienţii, fie ei CoViD-negativi, fie CoViD-pozitivi. În prima situaţie, dacă pacientul nu a fost încă infectat, contactul direct cu un medic deja infectat, care fie va sta în preajma sa, fie îl va consulta, va fi unul extrem de contagios. Organismul pacientului fiind vulnerabil, infecţia va avea consecinţe extrem de grave, mergând până la insuficienţă respiratorie acută. În a doua situaţie, interacţiunea pacientului infectat cu medicul/medicii infectaţi, va accentua încărcătura virală a pacientului respectiv, sporindu-i enorm riscul de agravare a bolii. Vorbim despre pacienţi foarte vulnerabili, cu afecţiuni preexistente severe, precum diabet, afecţiuni oncologice, boli respiratorii. Un medic bolnav nu poate lucra eficient în nicio situaţie, cu atât mai puţin în situaţii critice, de maximă încărcătură somatică şi emoţională. În aceste condiţii nu ai cum să poţi consulta, opera, diagnostica, fără riscul de a greşi mai mult decât de obicei. Şi poţi greşi grav. De exemplu, în cazul unui chirurg, orice mişcare neconformă poate genera efecte ireparabile, ireversibile… De ce există în lumea asta, dreptul la concediu de boală, dacă lucrurile nu stau aşa? Există mai multe tipuri de virus SARS-CoV-19 (tulpini, cum le numesc specialiştii). Noi ştim de două: “S” şi “L”. Dacă eşti infectat cu una dintre ele, nu înseamnă că nu te poţi infecta cu cealaltă. Ce sens are să creşti riscul, punând în contact un medic pozitiv, cu un pacient pozitiv? Medicul român este şi el cetăţean cu drepturi depline. In plus, e şi cetăţean european. Are dreptul la sănătate şi la viaţă ca orice alt cetăţean şi nicio ordonanţă de urgenţă din lumea asta nu poate suspenda acest drept. Dacă dreptul la viaţă este un drept fundamental al omului, atunci acesta este negat atunci când cineva obligă un bolnav să muncească, determinându-i agravarea bolii, cu atât mai mult în cazul infecţiei cu Coronavirus. Riscul de deces este mult mai mare la personalul sanitar, conform cifrelor din statisticile mondiale. Un medic mai puţin în luptă înseamnă un deficit enorm. Suntem 3 medici la mia de locuitori in România. Să scoţi din front acum medici prin măsuri iraţionale este de-a dreptul iresponsabil. Dacă medicul moare, urmare a faptului că organismul său nu a suportat dublul stress al bolii şi al muncii în condiţii de dezastru, cine răspunde? Cine va trata miile sale de pacienţi, anual?” Scrisoarea este semnată de medicii Dr Livia Davidescu, Dr Manuela Predila, dr Alina Martau, Dr Bogdan Lazescu, Dr Albert Claudiu, dr Grigorescu Dan și poate fi citită integral, aici.

Roxana OLTEANU DURLEA

Citeste in continuare

StiriEst

Nelu Tătaru: ”Dacă știm să fim solidari, trecem ușor, ușor peste acest moment”

Publicat

on

De catre

Ministrul Sănătății declară referitor la criza coronaviruslui că “Dacă știm să fim solidari, trecem ușor, ușor peste acest moment”. 

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a mai declarat că medicii au nevoie de tot ce înseamnă echipamente, de tot ce înseamnă materiale sanitare, de tot ce înseamnă aparatură, de tot ce înseamnă încredere. “În acest moment ne confruntăm cu o situație deosebită. Ne confruntăm cu o situație în care toată România luptă cu ceva nevăzut. Dar nu numai România, toată lumea! În acest moment, dacă noi știm să fim solidari și vă mulțumim și dumneavoastră pentru acțiunea pe care o desfășurați, dacă știm să fim solidari, trecem ușor, ușor peste acest moment! Vor veni zile grele, vor veni zile care depind de noi dacă le trecem ușor sau greu. În acest moment simțim și noi, cei din minister, acea empatie care ne unește pe toți. În acest moment simțim efectiv că nu există factor politic, că nu există acele orgolii, simțim că profesioniștii din fiecare dintre noi și din fiecare minister își fac treaba și vor să facă acest moment mai ușor. Avem un număr de cazuri, avem un număr de decese. Avem o vreme frumoasă. Această vreme frumoasă poate ne îmbie sau ne face să credem că am trecut. Nu am trecut! Suntem într-un moment în care un efort comun, și al dumneavoastră, și al nostru, face ca viitorul nostru să fie luminos în acest moment”, a transmis Nelu Tătaru.

Citeste in continuare

StiriEst

O bătrână izolată la bloc, a strigat pe geam: “Îmi e foame, vă rog, vă dau banii la pensie”

Publicat

on

De catre

O bătrână de 83 de ani din Brașov, izolată la bloc, a strigat pe geam spre trecători: “Îmi e foame, vă rog, vă dau banii la pensie”. O femeie care a ajutat-o a povestit apoi totul, recunoscând că a plâns înainte să se întoarcă acasă.

“Îmi este tare greu. Am trăit acum cateva minute o durere apăsătoare. Am ieșit să-mi iau ceva dulciuri, pâine și fructe. Vis-a vis de unde locuiesc eu este un non-stop,la parterul blocului de pe strada “Constructorilor” nr 2. Inainte să ajung ,de la o fereastră m-a strigat o doamnă in vârstă :”Vă rog din suflet! Imi este foame! Nu am bani. Am terminat tot ce aveam. O pâine imi luați și mie. Sunt singură și am 83 de ani. Stau la apartamentul… Vă dau banii cand iau pensia in 14″.M-am cutremurat cu suflet, cu trup și minte. Intr-un bloc cu atâtea apartamente și atăți vecini.. Doamne, dă – mi răbdare!Și eu care credeam că am vazut și auzit destule. Nici nu am avut putere să ii răspund. Am intrat in magazinul de lângă scara blocului. Vânzatoarea era o nouă angajată. Nu știa de soarta bunicuței.Am cumpărat ce am crezut de cuviință, ulei, zahar, cateva conserve, cartofi, brânză, încadrându-mă la ceea ce aveam in buzunar. Bunicuța, chircită de bătrânețe și de boală, se sprijinea cu neputință intr-un cadru. Tremura și plângea. Nu am intrebat nici dacă are copii sau nepoți. Mi-a dat un număr de telefon să o sun cand ia pensia. Ea nu are credit de ceva vreme. Nu o voi suna cand ia pensia.O voi suna să o intreb dacă mai are nevoie de ceva. Până in seara asta nu m-am gândit nici la bătrânețe nici la singuratate.Și nici nu cred că am să mă mai vait de ceva vreodată.Am ajuns plângând in scara blocului meu. Am stat ceva timp să mă linistesc să nu mă vadă Alexandra plângând. Am învățat-o să nu plângă.. Să fie puternică. Nu aș fi vrut să mă vadă așa. “Nu ai luat nimic, mama mea”? “Am uitat banii acasă, cobor acum să cumpar”. Nu putean povesti fetiței prin ce trecusem. Să nu o ia ca pe un advertisment la ceea ce se numeste neputința mea, vârsta mea după ceva vreme care va trece. Oameni buni.. Cand luați coșuri pline cu de toate întrebați vecinii care sunt singuri si neajutorați dacă au nevoie de pâine și apă. Nu se stie ce ne rezervă cea mai scurtă clipă din viață și nu stim cum rămânem.”, a scris Elana Paula Mate, zeci de mii de oameni distribuind postarea ei.

Citeste in continuare

StiriEst

Anunt de interes cetatenesc!

Publicat

on

De catre

Citeste in continuare

StiriEst

Prostituție și fete dispărute din izolare, din centrele Direcției pentru Protecția Copilului

Publicat

on

De catre

Minorii internați în centrele Direcției pentru Protecția Copilului sunt lăsați prada traficanților de carne vie. Viața copiilor este pusă în pericol în fie are zi fără ca șefii instituției să ia vreo măsură. Patru minore instituţionalizate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au dispărut din centre în ultimele zile. Două dintre fete au plecat în urmă cu aproximativ o săptămână și sunt de negăsit, iar alte două minore au disparut noaptea trecută. Primele două dispărute au vârste de 13, respectiv 15 ani și ambele de aflau în izolare după ce au fost găsite în apartamentul unui bărbat întors din Londra. Fetele nu au apucat sa stea la izolare mai mult de doua zile. Autoritățile nu au anunțat dispariția lor pe motiv că nu se pot da publicității informații despre criza COVID-19. 

Alte două fete de 13, respectiv 16 ani, instituţionalizate într-un centru din Bârlad al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui au dispărut noaptea trecută.

”În data de 28 martie a.c., în jurul orei 02.00, Bosna Florentina-Carina, în vârstă de 16 de ani, din satul/comuna Dodeşti, judeţul Vaslui şi  Stan Mihaela-Aurelia, în vârstă de 13 de ani, din satul/comuna Dodeşti, judeţul Vaslui, au plecat voluntar din Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui unde erau instituţionalizate şi nu s-au mai întors până în prezent.La  data  dispariţiei, Bosna Florentina Carina era îmbrăcată cu un hanorac de culoare mov şi era încălţată cu o pereche de pantofi de tip “balerini” –  albaştri. Tînăra are o înălţime de aproximativ  1.60 metri, constituţie astenică, păr blond, ochi albaştri. Stan Mihaela Aurelia era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni de tip blugi de culoare albastră şi o bluză roz. Minora are o înălţime de aproximativ  1.55 metri, constituţie astenică, păr lung – blond, ochi căprui iar la nivelul feţei are mai mulţi pistrui vizibili. În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanelor dispărute”, menţionează un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est