Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Drama bătrânilor singuri! Episcopia le asigură hrană și medicamente!

Publicat

in

Eposcopia Hușilor donează pentru spitale și are grijă de persoanele izolate la domiciliu. Părintele Vladimir Beregoi, mâna dreaptă a Preasfințitului Ignatie, are grijă ca acestor oameni să nu le lipsească nimic. Echipele sale de voluntari colindă zilnic prin satele județului și împart celor izolați și bătrânilor singuri, alimente și produse de igienă și curățenie sau medicamente. Cu toții se expun pericolului, dar se simt împliniți că îi ajută pe oameni. De fiecare dată Biserica a fost alături de credincioșii ei, iar acum, mai mult  ca oricând, reprezentanții Episcopiei le transmit oamenilor să nu își piardă credința, încrederea și speranța. 

“Episcopia Huşilor, prin „Asociaţia Filantropia Ortodoxă” Huşi, continuă acţiunile sociale în sprijinul persoanelor celor mai vulnerabile în această perioadă de epidemie cu noul coronavirus. Astfel, prin intermediul centrelor sociale de la Huşi, Bârlad, Boţeşti, Ghermăneşti şi Fălciu, în colaborare cu primăriile locale, sunt sprijinite, cu respectarea tuturor măsurilor de igienă şi protecţie stabilite de autorităţi, persoanele care nu se pot deplasa în vederea aprovizionării cu alimente sau medicamente. Fiecare primeşte constant, la domiciliu, alimente neperisabile, hrană caldă şi produse de igienă, precum şi medicamente. Datorită faptului că în mediul rural sunt numeroase persoane lipsite de orice sprijin, angajaţii şi voluntarii Asociaţiei „Filantropia Ortodoxă” Huşi au distribuit alimente şi produse de igienă şi în comunităţile din Novaci, Duda, Râşeşti şi Bogdăniţa. Acţiunile vor continua şi în alte parohii din mediul rural. Asociaţia „Filantropia Ortodoxă” Huşi funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor”, a declarat părintele Vladimir Beregoi. România, la fel ca multe alte state, a devenit o țară închisă. Speranța miilor de bătrâni singuri şi neajutoraţi, care nu au cui să-şi plângă amarul, este la Dumnezeu. N-au alături nici copii şi nici nepoţi, aşa că doar trimișii Episcopiei Hușilor le mai bat la poartă în aceste zile. Vârstnicii sunt cei mai vulnerabili, nu au încotro şi trebuie să stea în case. Tocmai cu gandul la aceste persoane care n-au niciun ajutor, Episcopia Hușilor, a vrut sa dea un exemplu. Poate îl vor urma și alții. 

Donații pentru spitale și Serviciul de Ambulanță

După ce a făcut o donație de 20.000 de euro pentru Spitalul de Urgență din Vaslui, Episcopia Hușilor a alocat bani și pentru Spitalul din Bârlad. Suma trimisă în conturile unității sanitare bârlădene de la Episcopia Hușilor și de la prietenii Asociației Filantropia Huși, este de 5.000 de euro. După ce stiriest.ro  a făcut publice nevoile Spitalului de Urgență din Vaslui, Episcopia Hușilor și binefăcătorii săi s-au alăturat firmelor și oamenilor care sprijină spitalele în lupta cu pandemia de coronavirus. Episcopia a donat 20.000 de euro Spitalului de Urgență din Vaslui. Preasfințitul Părinte Ignatie și Părintele Vladimir Beregoi au decis să nu se oprească aici. După ce au dat spre folosință o salvare Serviciului de Ambulanță Vaslui și 5.000 de euro Spitalului Bârlad, reprezentanții Episcopiei pregătesc și alte donații importante și vitale pentru spitalele din județul Vaslui. Toți banii vin de la Episcopia Hușilor și din donațiile oamenilor care ajută periodic instituția. “Până în prezent, s-au făcut donaţii pentru spitalele din județ, iar ele vor continua. Aparatura medicală este de un real folos şi reprezintă o mare binecuvântare de la Dumnezeu. Și oamenii singuri și izolați au nevoir de ajutor. Am văzut cu toții multă durere în ultima perioadă. Episcopia Hușilor încearcă să ajute de fiecare dată. În această perioadă a Postului Mare ar trebui să ne angajăm în a căuta, în orice conjunctură a vieţii noastre, binele, pentru ca în felul acesta să dobândim bunăvoinţa lui Dumnezeu, de care avem atâta nevoie”, a declarat Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. 

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.