Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prostituție și fete dispărute din izolare, din centrele Direcției pentru Protecția Copilului

Publicat

in

Minorii internați în centrele Direcției pentru Protecția Copilului sunt lăsați prada traficanților de carne vie. Viața copiilor este pusă în pericol în fie are zi fără ca șefii instituției să ia vreo măsură. Patru minore instituţionalizate în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au dispărut din centre în ultimele zile. Două dintre fete au plecat în urmă cu aproximativ o săptămână și sunt de negăsit, iar alte două minore au disparut noaptea trecută. Primele două dispărute au vârste de 13, respectiv 15 ani și ambele de aflau în izolare după ce au fost găsite în apartamentul unui bărbat întors din Londra. Fetele nu au apucat sa stea la izolare mai mult de doua zile. Autoritățile nu au anunțat dispariția lor pe motiv că nu se pot da publicității informații despre criza COVID-19. 

Alte două fete de 13, respectiv 16 ani, instituţionalizate într-un centru din Bârlad al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui au dispărut noaptea trecută.

”În data de 28 martie a.c., în jurul orei 02.00, Bosna Florentina-Carina, în vârstă de 16 de ani, din satul/comuna Dodeşti, judeţul Vaslui şi  Stan Mihaela-Aurelia, în vârstă de 13 de ani, din satul/comuna Dodeşti, judeţul Vaslui, au plecat voluntar din Complexul de Servicii Comunitare nr. 1 Bârlad al Direcţiei Generale de Asistenţă şi Protecţia Copilului Vaslui unde erau instituţionalizate şi nu s-au mai întors până în prezent.La  data  dispariţiei, Bosna Florentina Carina era îmbrăcată cu un hanorac de culoare mov şi era încălţată cu o pereche de pantofi de tip “balerini” –  albaştri. Tînăra are o înălţime de aproximativ  1.60 metri, constituţie astenică, păr blond, ochi albaştri. Stan Mihaela Aurelia era îmbrăcată cu o pereche de pantaloni de tip blugi de culoare albastră şi o bluză roz. Minora are o înălţime de aproximativ  1.55 metri, constituţie astenică, păr lung – blond, ochi căprui iar la nivelul feţei are mai mulţi pistrui vizibili. În prezent, poliţiştii desfăşoară activităţi specifice, în vederea depistării persoanelor dispărute”, menţionează un comunicat de presă emis de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.