Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Nelu Tataru despre un posibil contact cu un infectat: “Fiecare persoana este considerata suspect”

Publicat

in

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost prezent într-o vizită în județul Vaslui. Acesta a mers în Vama Albița unde a făcut o evaluare la faţa locului a fluxului de concetăţeni care se întorc în ţară sau a cetăţenilor moldoveni cu dublă cetăţenie care vin în România în această perioadă. “A fost o evaluare a fluxului de ajutoare care merg către Republica Moldova (…), a tot ce înseamnă circuite, atât pentru poliţia de frontieră şi vamă, cât şi pentru Direcţia de Sănătate Publică. Lucrurile decurg într-un ritm normal. A scăzut numărul celor care intră prin punctul de frontieră în România. Preconizăm încă trei săptămâni de evoluţie ascendentă a numărului de cazuri şi sperăm în acest context să putem gestiona corect şi după 15 mai să sperăm într-o ameliorare a situaţiei”, a declarat Ministrul Sănătăţii. 

Referitor la informaţia apărută în spaţiul public potrivit căreia Tătaru ar fi fost contact cu o persoană confirmată pozitiv cu noul coronavirus, ministrul a precizat că nu are cunoştinţă despre acest lucru, menţionând că în scenariul IV “fiecare persoană este considerată suspect şi orice persoană care are o simptomatologie este testată”, urmând să se constate ulterior dacă poate fi vorba despre o eventuală contaminare.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.