CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

VIDEO:Sarbatoarea Floriilor in fiecare casa! Voluntarii au lasat la porti ramurile sfintite

Publicat

in

Anul acesta, Sarbătoarea Floriilor i-a unit pe creștinii ortodocsi, spiritual. Oamenii au ramas in case, respectând deciziile luate de autorități cu privire la limitarea răspândirii noului virus. Preotii s-au rugat in biserici, au sfințit ramurile de salcie si apoi i-au trimis pe voluntari la casele oamenilor, sa le împartă. Credinciosii au așteptat cu sufletul la gură sa primească simbolul intrării Mântuitorului in Cetatea Ierusalimului. Cuprinși de emoții, dar și de bucurie, oamenii si au stăpânit cu greu lacrimile.

Pentru cei obisnuiti sa meargă des la biserica, schimbarile din acest an i-au prins nepregatiti sufleteste. In toate satele, ulitele sunt pustii. Nici cainii nu mai au la cine sa latre, iar pasarile motaie la soare. Doar la biserica, preotul … si cativa localnici. Glasul parintelui umple liniștea apăsătoare cu speranța. Nefiresc tablou. Grele imagini, puternice trairi te incearca in asemenea momente. ” Ne rugam, chiar daca nu suntem împreună. Legatura cu Dumnezeu nu se întrerupe niciodata, nimeni si nimic nu va slăbi credința noastră. Vom ieși din acest necaz si ne vom bucura unii de alții! Astăzi, de Florii, mergem noi la oameni, cu salcie sfintita! Cu nadejde in bunul Dumnezeu si in oamenii care acum lucrează prin El, totul va fi bine!”, a spus părintele Andrei Chiprian.

Enoriașii si-au pus toata increderea in Mantuitor, care astăzi a intrat în Ierusalim.  “De cand ma stiu, nu am lipsit de la slujbe. Duminicile sau la sărbători. Doar daca eram bolnav. In rest, mergeam in Casa Domnului, ma rugam împreună cu ceilalți. Anul asta, pentru prima dată, de Florii, stam acasa cu toții si preoții slujesc singuri. Ma doare sufletul, dar nu riscam! Am primit salcie sfințită, o pun la icoana si ma rog sa scăpăm de urgia asta”, a povestit bunica Maria. Atata liniște, atata pace-i in sate si pretutindeni, în lumea largă! Fiul lui Dumnezeu e peste tot, în fiecare.

Mihaela SIMA

Populare