Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Descoperirea unui fermier din Bacau cand a intrat in grajdul vacilor

Publicat

in

Surpriză pentru un fermier din Bacău. Una dintre văcuţele sale a adus pe lume trei viţeluşi perfect sănătoşi.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Angajaţii consideră că e un semn bun, iar veterinarii spun că se întâmplă foarte rar ca o vacă să fete trei viţeluşi odată şi aceştia să supravieţuiască.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Laurențiu Baciu, fermier: Unul dintre angajaţi mi-a spus că vaca a fătat 3 vitei. Aici l-am găsit pe băiatul care are grijă de vaci şi era nedumerit şi caută o a doua vacă care să fi fătat, că nu putea nici el să creadă că a fătat trei viței.”

Peste noapte văcuţa a devenit vedeta fermei şi toţi lucrătorii o răsfaţă acum cu nutreţul cel mai bun. Trec des pe la grajd să vadă cei trei viţeluşi şi să se asigure că au tot ce le trebuie.

Laurențiu Arva, lucrător: Dimineaţa, la 6, erau toţi trei lângă mama lor.
Reporter: S-a întâmplat să mai vedeţi trei viţeluşi la o singură fătare? 
Laurențiu Arva: Trei nu, dar doi am mai văzut. M-am mirat, dacă nu am mai văzut.

Specialiştii spun că o asfel de naştere este foarte rară. Cei trei sunt un mascul şi două femele, iar starea lor este foarte bună

Florin Velisar, medic veterinar: “Naşterea a 3 viţeluşi de la aceeaşi mamă este un eveniment extrem de rar. E un caz deosebit. În situaţiile de acest gen, o îngrijire atentă din partea crescătorului în primele zile va duce la un succes redutabil. Sunt sigur că ei pot supravieţui fără nici o problemă.” Cei trei viţeluşi au venit pe lume după ce văcuţa a fost fertilizată pe cale naturală .

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.