Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Prima demitere la Spitalul Vaslui! Iata dovada ca personalul nu se protejeaza

Publicat

in

Spitalul de Urgenta din Vaslui e o bomba pe cale sa explodeze! După ce mai multe infiemiere si asistente din diverse secții medicale au fost diagnosticate cu coronavirus, situația a degenerat. S-a instalat panica, oficial, după săptămâni de falsă acalmie. Au fost testati zeci de angajati de la Peumologie, TBC, Urgente, Cardiologie, Dermato etc, medici și asistente, dar și infirmieri si bolnavi. În cursul nopții de joi spre vineri, noua salariați au fost luați de acasa si transportați la Spitalul din Bârlad, urmare a confirmării faptului că sunt infectati Covid. În urma lor, prăpădul. 

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Ies la iveală lucruri de neconceput, cu medici care refuza să poarte măști de protecție atunci cand consulta pacienți sau fac indicatii terapeutice, pe motiv că masca “ii sufoca”. Conștienți ca dezastrul ar putea fi unul de proporții si spitalul ar putea intra in carantină, oamenii de aici au decis să vorbească, sub protecția anonimatului, despre modul defectuos în care se respectă regulile sanitare si masurile de protecție. “Era de așteptat să apară cazuri si la noi. Angajații vin de acasa, de pe strada, din autobuz, cu masca sub nas, poate nu se dezinfecteaza temeinic sau suficient. Nici nu stii cu cine ai intrat în contact, iar riscul răspândirii virusului in secții e urias. Ne asteptam la probleme si la noi si stam cu teama. Majoritatea respectăm măsurile, dar suntem la mana hazardului. În plus, colegii confirmați nu aveau simptome sau aveau semne usoare de boala. Mergem cu teama acasa, ne intoarcem cu teama la munca!”, povestesc oamenii. 

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Prima demitere

După ce numărul cazurilor confirmate la TBC si Peumologie au ajuns la 16, tot personalul a fost testat. Pentru ca ar fi refuzat testarea si pentru ca ar fi gestionat prost situația, șeful secției Cristian Cojocaru, a fost demis. Potrivit superiorilor care fac acum ancheta, vestiarul cadrelor de la Pneumo si TBC era comun, toti intrau buluc, nu exista nicio regula, iar raspandirea infectiei s-a facut cu usurinta. Acum se așteaptă rezultatele analizelor luate si urmeaza ca in functie de acestea autoritățile sanitare sa ia si alte masuri administrative, după caz. Dacă se va dovedi că lucrurile sunt scăpate de sub control, unele sectii ar putea intra in carantina, iar cei responsabili s-ar putea alege cu dosar penal.  O dovada de neglijenta crasa ne oferă această poza, surprinsă la fereastra Unității de Primiri Urgente Vaslui. Tânărul care aduce cafele poarta masca de sanchi, sub nas, iar angajata care preia suportul de carton nu poartă mănuși de protecție. Si va mai mirați?! sursa foto: facebook

Sefii de sectii raspund pentru personalul din subordine

Potrivit autoritatilor, sefii de sectii din spital, sunt principalii responsabili pentru respectarea regululilor si procedurilor. Orice angajat care nu poarta echipament de protectie si nu se supune regulamentului, trebuie sanctionat, in caz contrar seful de sectie raspunde cu functia si nu numai. In Spitalul Vaslui se fac controale drastice in aceste zile, iar mai marii din sanatate anunta ca vor cadea capete. 
Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.