Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Aproape un milion de contracte de muncă, suspendate

Publicat

in

Unele zone din țară au fost afectate mai puternic de efectele pandemiei cu Covid-19, un număr considerabil de angajați fiind nevoiți să își întrerupă activitatea! 

În Maramureș 23,5% din numărul total al contractelor individuale de muncă sunt suspendate;

– în Arad, procentul este de 22%;

-în Argeș, 21,5%, 

– în Suceava, 21,3%;

– în Hunedoara peste 20% dintre contractele de muncă existente au fost suspendate. Guvernul României a venit în sprijinul celor care au fost forțați să își întrerupă activitatea din cauza efectelor acestei pandemii! 

Colegii mei de la Ministerul Muncii și Protecției Sociale lucrează în permanență ca indemnizațiile de șomaj tehnic să ajungă în timp util la fiecare cetățean român aflat în această situație! În total, ANOFM și ANPIS au virat idemnizațiile pentru peste 90% din solicitanți, restul indemnizațiilor urmând să fie transmise în cel mai scurt timp posibil! Cu toate acestea, din ce în ce mai des mi se aduce la cunoștință că, deși beneficiază de ajutorul oferit de Guvern, angajatorii continuă să solicite angajații în activități de muncă!Acesta este un abuz pe care nu îl vom tolera!Inspecția muncii își va face treaba și va efectua controale pentru a ne asigura că munca nu devine un prilej de încălcare a legii și expunere la pericol a angajaților! Vă încurajez să vă adresați instituțiilor competente dacă sesizați orice astfel de situație! 

Tudor Polak- secretar de stat MMPS.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.