Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Iohannis a uitat de romani, o arde mai mult ungureste si nemteste- VIDEO

Publicat

in

PSD Bârlad le dă replica liberalilor în scandalul privind Ținutul Secuiesc. Tot mai mulți reprezentanți ai PNL printre care și primarul Bârladului Dumitru Boroș, au acuzat PSD că au bătut palma cu ungurii. Pe pagina oficială a PSD Bârlad a fost postat un film în care apare președintele Klaus Iohannis participând la o întâlnire a maghiarilor. “Observ că de vreo câteva ore Cetățeanul Bârlădean turmentato-carolingian, mă chestionează ce părere am eu despre Ținutul Secuiesc! Părerea mea este: CRED că Iohannis ar trebui s-o mai țină și românește, nu doar secuiește și nemțește! PRIVIȚI VIDEO! PS: Majoritatea PSD a respins astăzi definitiv în Senat această glumă de inițiativă legislativă”, a declarat deputatul Adrian Solomon, președintele PSD Bârlad. 

Social democrații tranșează și scandalul iscat în Consiliul Local Bârlad. Avocatul Dumitru Boros nu a fost de acord cu amendamentul depus de un  consilier prin care se stipula că în cadrul ședințelor on-line să nu fie propuse spre dezbatere proiecte de hotărâre care au ca obiect administrarea patrimoniului municipiului Bârlad. “După lupte seculare care au durat câteva zile plus o descindere automobilistica ratată a unui foarte bogat consilier penelist, consilierii locali PSD au aprobat astazi regulamentul CLM cu amendamentul referitor la nediscutarea proiectelor de patrimoniu în cadrul conferințelor video-audio. Îi multumim şi pe această cale domnului consilier Todireasa pentru responsabilitatea şi echilibrul de care a dat dovadă. Logica noastră a fost simplă : aceste proiecte foarte importante necesita o documentare serioasă, verificarea la fata locului a suprafețelor, studierea schițelor cadastrale, în vederea exercitării responsabile a votului. În plus, ultima ședință online, desfășurată de altfel ilegal din vina primarului Boroș în absenta regulamentului modificat pentru situații de urgență, a prezentat vicii serioase pe procedura de numărare a voturilor, acestea contabilizandu-se de către domnul secretar în favoarea proiectelor într-un mod neverificabil și dubios. Convingerea noastră fermă este că asemenea modalităţi speciale de desfăşurare a şedințelor CLM trebuie organizate în mod transparent astfel încât procesul de legiferare să nu fie contestabil. Autoritatea și încrederea, ca principii fundamentale pe care se sprijină administrația publică, trebuie sa fie reperele noastre primordiale. În acest sens așteptăm convocarea și organizarea în condiții optime de către domnul Boroș a ședinței ordinare lunare a CLM Bârlad, aceasta reprezentând una dintre obligaţiile fundamentale ale primarului, conform legii administrației publice locale”, a mai spus Adrian Solomon

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.