Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Caramitru, stire falsa despre IPS Pimen. Reactia Ministerului Sanatatii

Publicat

in

Andrei Caramitru, fost consilier al preşedintelui USR Dan Barna, a distribuit o informaţie falsă cu privire la decesul ÎPS Pimen, internat la Institutul Matei Balş cu COVID-19. 

“Și ce m-au blestemat și pe mine și pe multi alții. Când spuneam in martie ca trebuie închise bisericile – ca așa salvezi vieți – și ale preoților și ale enoriașilor. Ei spuneau ca nu poți lua nici un virus in biserica sau de pe lingurița. Purtătorul de cuvânt al BOR ne-a acuzat ca suntem anti-creștini. E uite că de fapt încercam sa avem grijă și de ei.

Sper sa își găsească pacea Pimen. Și sa fie iertat de păcate.”, a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook. Ştirea a fost imediat infirmată de biroul de presă al Ministerului Sănătăţii, dar şi de prof.dr. Adrian Streinu Cercel. 

“Ştirea este falsă. ÎPS Pimen este în viaţă”, a declarat Oana Grigore, reprezentantul Ministerului Sănătăţii. 

Caramitru a revenit 

Ulterior, Andrei Caramitru a revenit asupra postării şi a adăugat un alt paragraf. 

“PS: vă rog să așteptați confirmarea oficială. Sursa e site-ul de mai jos, înțeleg ca e important in zona ortodoxiei din Moldova – am preluat informația”, a mai scris Andrei Caramitru.  dcnews

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.