Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cate teste s-au facut pana acum in judet si care este situatia imbolnavirilor

Publicat

in

Tot mai multe voci susțin că sunt prea puține testări în România. Situația este la fel și în județul Vaslui. De când a apărut pandemia, în județul Vaslui au fost efectuate aproximativ 1400 de teste, potrivit datelor oficiale de la Direcția de Sănătate Publică Vaslui. Este foarte puțin, susțin medicii. Specialiștii recomandă creșterea numărului de teste și, de asemenea, folosirea celor rapide. Altfel, există riscul ca epidemia să fie de lungă durată și să aibă un al doilea vârf. Județul Vaslui dispune de două aparate de testare, unul la Spitalul Bârlad și unul la Spitalul Vaslui, ambele achiziționate cu bani din donații. Daca la Bârlad se fac și câte 100 de teste pe zi, la Vaslui, nu se pot lucra mai mult de 50 de teste, dar în unele zile se fac și mai puțin de atât (16-17 teste)

În județul Vaslui sunt în prezent 117 cazuri de coronavirus, iar 

83 de persoane sunt internate în spital. Au fost înregistrate și 8 decese, iar 27 de persoane au fost externate din spital. În centrele de carantină mai sunt 434 de persoane, iat în izolare 171. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.