Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ce reguli trebuie respectate dupa 15 mai

Publicat

in

Specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au elaborat un set de recomandări de sănătate publică privind măsurile generale de relaxare a restricțiilor impuse de starea de urgență pentru limitarea răspândirii infecției cu virusul SARS COV 2.

Măsurile anunțate de Marcel Vela au fost publicate pe site-ul INSP

  • Maxim 10 elevi în clasă la sesiunile de pregătire
  • Ai voie în Biserică, dar nu ai voie să pupi icoanele
  • Măști obligatorii în birourile deschise

Setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după 15 mai a fost publicat pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP). Acesta include reguli privind activitatea saloanelor de îngrijire personală, cea din cabinetele stomatologice, din unităţile sanitare non-COVID, măsuri pentru protecţia elevilor din clasele terminale şi pentru examenele naţionale, precum şi privind transportul de persoane. Sunt incluse şi recomandări privind activitatea în lăcaşurile de cult, în birouri şi unităţi de cazare.

“Institutul National de Sănătate Publică a postat în transparenţă decizională propunerea privind setul de măsuri de relaxare care vor fi aplicate după ridicarea stării de urgenţă. Documentul poate fi consultat pe pagina de web a INSP, www.insp.gov.ro, secţiunea Comunicate”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Toate observaţiile şi propunerile celor interesaţi pot fi transmise la adresa de mail propuneri.relaxare@ms.ro. Setul de măsuri cuprinde reguli de organizare şi desfăşurare a activităţilor de îngrijire personală în spaţiile special destinate, reguli pentru desfăşurarea activităţii in cabinetele stomatologice, reguli de organizare şi desfăşurare a activităţilor în unităţile sanitare non-COVID, măsuri de prevenire şi protecţie pe perioada desfăşurării activităţilor de pregătire, pentru elevii claselor terminale (a 8-a, a 12- a şi a 13-a) precum şi pe perioada organizării examenelor evaluare naţională şi bacalaureat şi reguli generale de organizare şi desfăşurare a transportului de persoane. De asemenea, sunt incluse recomandări privind activitatea în lăcaşurile de cult, privind activitatea în birourile deschise şi privind funcţionarea unităţilor de cazare în regim hotelier.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.