Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Agenti economici amendati de politisti si de inspectorii de munca

Publicat

in

Polițiștii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, împreună cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au acționat zilele trecute, pe raza județului Vaslui, pentru combaterea faptelor ilicite de comerț și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

În ziua de 7 mai a.c., în intervalul orar 1000 – 1400,  polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu inspectori ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui, au derulat o acțiune pe raza județului Vaslui, pentru prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

De asemenea, acțiunea a vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), dar și pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în conformitate cu ordonanțele militare emise.

În cadrul  acțiunii, au efectuat controale la peste 10 agenți economici și au fost legitimate peste 25 de persoane, în urma neregulilor constatate, s-au aplicat de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 250.000 lei.

Totodată, a fost ridicată, în vederea confiscării, cantitatea de 1295 kilograme legume comercializate fără documente legale de proveniență, în valoare totală de peste 4.300 lei.

În cadrul acțiunii, inspectorii  Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare totală de 180.000 lei, pentru abateri săvârșite în Codul Muncii (Legea 53 din 2003 – republicată).

Cu ocazia derulării acțiunii, a fost constatată și săvârșirea unei infracțiuni prevăzută și sancționată de art. 9, alin. 1, din Legea nr. 241 din 2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Vaslui vor continua desfășurarea de acțiuni specifice pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii activităților ilicite și încălcării legislației în vigoare. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.