Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Nelu Tataru anunta testare pentru coronavirus la nivel national. Voluntarii vor face testele

Publicat

in

Ministrul Sănătăţii anunţă o testare pentru COVID-19 la nivel național după 1 iunie, pentru a afla care este nivelul de imunizare în România și cât de mult s-a răspândit virusul în ţară.

  • Testele vor fi făcute pe voluntari.
  • Vor fi făcute şi în funcţie de zone de focar.

Conform declaraţiilor lui Nelu Tătaru, testarea va fi realizată prin Institutul Naţional de Sănătate Publică.

“Noi avem o testare pe care o facem, prin Institutul Naţional pentru Sănătate Publică şi Centrul pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile pe care o să o facem cam la trei luni de la debutul pandemiei tocmai pentru a evalua starea atât a imunizării populaţiei, cât şi a evoluţiei ulterioare pe care o avem în colaborare cu OMS şi o facem la trei luni”, a spus Tătaru.

Ministrul Nelu Tătaru a spus că evaluarea va fi făcută în funcţie de numărul de cazuri care va fi la acel moment. De asemenea, bugetul va depinde de modul în care vor fi realizate testele – adică dacă vor fi serologice sau moleculare.

“Va începe după 1 iunie. Noi trebuie să vedem când se termină pandemia sau prima etapă a pandemiei, fiindcă noi nu coborâm. Astăzi avem 231 de cazuri, dar în contextul în care ieri a fost o zi de sâmbătă în care testările sunt un pic mai puţine decât în timpul săptămânii”, mai declarat Ministrul Sănătăţii. Conform ministrului, vor fi testaţi voluntarii, iar testele vor fi făcute şi în funcţie de zone, atât cu focar mai mare, dar şi cu focar mai mic.

Roxana OLTEANU D

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.