Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Au inceput lucrarile la Podul de la Crasna. Acestea vor costa 4 milioane de lei

Publicat

in

Coșmarul șoferilor, podul de la Crasna, intră în reparații. Munictorii au început deja dezmembrarea vechiului pod, iar locul acestuia va fi luat de o construcție nouă. “După nenumărate solicitări, sesizări si drumuri la Guvern, așa cum am promis in timpul mandatului meu de Prefect al judetului Vaslui, lucrările de reabilitare ale podului de la Crasna au început. Tin sa mulțumesc pe aceasta cale domnului Presedinte al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu si Guvernului de la acea vreme care mi-au susținut demersurile si fără de care un astfel de proiect de o importantă strategica naționala, chiar, nu ar fi putut fi realizat. Îi mulțumesc si deputatului Aurel Caciula – comisia Transporturi din Camera Deputatilor”, a declarat Eduard Popica. Termenul de finalizare a lucrãrilor este de 12 luni de la data semnãrii ordinului de începere, din care 3 luni proiectarea si 9 luni executia, ofertantul cîstigãtor asigurând o perioadã de garantie a lucrãrilor de 60 de luni de la data receptiei. „Mentionãm cã podul de la Crasna traverseazã pârâul Lohan, iar prin studiul de fezabilitate anterior s-a propus construirea unui pod nou, cu o deschidere de 27 m (lungime totalã de 32,10 m), cu suprastructurã din grinzi de beton precomprimat. Podul va fi prevãzut cu o lãtime a pãrtii carosabile de 7,80 m si douã trotuare a câte 1,50 m lãtime, fiecare. Sectorul de drum pe care este amplasat obiectivul de investitii face legãtura între municipiile Bârlad si Vaslui. Momentan, circulatia pe sectorul de drum mentionat se desfãsoarã pe o variantã provizorie, în conditiile în care vechiul pod, construit din grinzi metalice cu zãbrele, a fost exploatat pânã în anul 2009. În continuare, dupã atribuirea contractului de lucrãri, urmeazã semnarea contractului cu asocierea cîstigãtoare a licitatiei si a ordinului de începere a lucrãrilor”, anuntã CNAIR. 

Actualul pod, vechi de peste 120 de ani va fi transportat într-o altă locație, iar valoarea noului pod este estimată la 4 milioane de lei.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.