Conecteaza-te cu noi

StiriEst

ULTIMA ORA: Suceava scapa de carantina!

Publicat

in

Autoritățile de la București au decis miercuri seara ridicarea stării de carantină a Sucevei din data de 15 mai. Anunțul a fost făcut de ministrul Marcel Vela. Ridicarea acestei măsuri a fost solicitată cu insistență de conducerea administrației locale, care a venit și cu o serie de argumente, transmise inclusiv la nivel central, unde se iau deciziile.

“Astăzi se împlinesc şase săptămâni de când s-au instituit la Suceava starea de carantină şi o serie de măsuri speciale. Ne rugăm cu toţii ca această perioadă să se termine cât mai repede. Şi un lucru foarte important care intră în discuţie este situaţia epidemiologică din oraşul nostru. Aşa cum am spus, am urmărit în continuare acest indicator foarte importat, numărul de persoane pozitive la 1.000 de locuitori. Şi am această situaţie pe care o actualizez zilnic. M-aş opri la ziua de 8 mai, când numărul persoanelor infectate în prezent este de 284, comparând cu ultima cifră, de 402, cât era pe 5 mai.
Dacă la această dată numărul persoanelor infectate pozitiv la 1.000 de locuitori era de 3,14, vineri, 8 mai, numărul persoanelor a scăzut la 2,22 la 1.000 de locuitori. Am putea spune că această situaţie este bunişoară şi ne-ar putea ajuta în demersurile noastre de ridicare a carantinei şi a măsurilor speciale.
Fac tot ceea ce depinde de mine. În această perioadă am stat în contact cu Guvernul României. Am adus la cunoştină justificări, argumente, le-am transmis şi aceste tabele şi sper ca pe data de 15 mai să avem şi noi parte de măsuri de relaxare”, a spus Ion Lungu.

Prefectura Suceava susține că în județ sunt la această oră 620 de cazuri COVID-19 în evoluție, cu 43 de cazuri mai puțin decât marți, când au fost 663. Din cele 114 localități ale județului Suceava, 71 de localități nu înregistrează nici un caz COVID-19, un număr de 16 localități au înregistrate maxim 5  cazuri, iar 3 localități au înregistrate sub 10 cazuri,  trendul la nivelul județului fiind unul descrescător.   

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.