Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primaria Vaslui anunta inca o intersectie semaforizata. Unii cetateni sustin ca va ingreuna traficul

Publicat

in

Municipiul Vaslui va avea inca o intersecție semaforizată. Este vorba despre cea dintre străzile Ștefan cel Mare și Slt.Adrian Ioanesei, în cartierul 13 Decembrie. Intersecția este aglomerată, prin intermediul acesteia asigurându-se legătura întregii zone cu principala arteră din oraș. Aici va fi instalat un sistem automat de semaforizare, care va rezolva fluidizarea traficului auto și pietonal în zonă. Practic, vor fi instalate patru semafoare pentru dirijarea traficului auto, câte două pe fiecare sens de circulație și vor fi dotate cu cronometru, precum și două semafoare pentru pietoni. Trecerile de pietoni vor fi echipate cu sistem de atenționare audio pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

”Datorită modificărilor apărute în desfășurarea traficului rutier, determinată de creşterea continuă a parcului de autovehicule, creşterea indicelui de mobilitate, s-a considerat necesar a se realiza acest proiect, în vederea îmbunătăţirii condițiilor de trafic şi creşterii gradului de siguranță al pietonilor”, se arată în referatul proiectului de hotărâre. Valoarea a investiției este de peste 65.000 lei. Mai mulți vasluieni sunt de părere că montarea semafoarelor in respectiva intersectie, va duce la o îngreunare a traficului. La fel s-a intamplat din momentul în care au fost montate limitatoarele de viteză din zona Spitalului de Urgență. Coada de mașini se întinde la orele de vârf până dincolo de Silver Mall. Sunt și voci care susțin că aglomerația se va întinde până la Moara Grecilor.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.