Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Cum a fost prima zi in care vasluienii au avut voie la biserica -FOTO

Publicat

in

In Vaslui, curtile bisericilor s-au umplut de credinciosi, inca de la primele ore ale zilei. Tineri sau varstnici, oamenii au asteptat cu bucurie si nerabdare sa asculte slujba, chiar si din curte. “Cand am auzit, aseara, la televizor, ca se deschid bisericile, mi s-a taiat respiratia! Nu imi venea sa cred! Dimineata am venit spre biserica, parca imi era teama sa nu o gasesc iar închisă! Cand am auzit glasul preotului Mogos, de la distanță, m am linistit! Nu știam cum să ajung mai repede! Tremuram, mi-au dat lacrimile! Ne a fost foarte greu, deși ne am rugat acasa, la icoane! E un sentiment puternic sa te rogi in Casa Domnului! Asa am fost crescuți, asa murim! Se păstrează distanta, sunt scaune, avem măști! Sa ne păzească Dumnezeu de boala si sa putem veni astfel, la biserica! E minunat sa fim din nou, cu toții, cu preoții noștri!”, a spus doamna Aurelia C.
Acolo unde spatiul a permis si pentru a se asigura ca distanta sociala va fi respectată, in unele parohii s-au asezat scaune la fiecare 2 metri. In altele lăcașuri de cult, vasluienii au avut grija sa nu stea aproape unii de altii si au preferat sa asculte slujba chiar si din strada. La Vaslui, credincioșii nu au primit Sfânta Împărtășanie, preotii respectand astfel decizia superiorilor, dar si din dorinta de a evita raspandirea virusului si pastrarea bisericilor deschise. Liniște și dusciplină a fost și la biserica protopopului Adrian Chirvasă din cartier, acolo unde vin foarte mulți enoriași la slujbe. Oamenii au respectat regulile de distanțare și s-au bucurat foarte tare când s-au reîntâlnit cu duhovnicul lor.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.