Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Trupul neinsufletit al IPS Pimen ajunge in aceasta seara la Suceava! Sute de oameni il asteapta

Publicat

in

Trupul neînsuflețit al IPS Pimen a fost preluat din București și a plecat spre Suceava. Prima oprire va fi la Mănăstirea Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava. Sute de oameni sunt așteptați să își ia rămas bun. 

ÎPS Pimen a trecut la cele veșnice în noaptea de marți spre miercuri. Vestea trecerii la cele veșnice a ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a afectat numeroase persoane care îi erau apropiate, îl admirau și respectau pentru ceea ce a făcut timp de aproape 70 de ani în slujba Bisericii Ortodoxe. Primarul Sucevei, Ion Lungu, și-a exprimat profunda îndurerare la pierderea unui om drag, despre care afirmă că “mi-a fost ca un tată”.

“Este o zi tristă pentru orașul nostru, pentru Bucovina. Este o zi tristă pentru Biserica Ortodoxă, având în vedere faptul că bunul păstor, părintele sufletesc al Bucovinei, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a decedat, în noaptea de marți spre miercuri.După o lună de suferință, la Spitalul Matei Balș, el a trecut la cele veșnice.A fost un om deosebit, a fost în slujba Bisericii Ortodoxe peste 69 de ani – o viață de om.

A fost un bucovinean deosebit, deși dumnealui era modest și spunea că este un venetic. Nu e deloc așa, a fost un bucovinean adevărat, a făcut lucruri deosebite pentru Bucovina, pentru Suceava, iar în ultimii 30 de ani, cât a fost Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, s-au construit în județ peste 100 de lăcașe de cult, pe care el le-a binecuvântat, le-a ajutat, le-a sfințit. Și în municipiul Suceava, datorită bunei colaborări pe care am avut-o cu dumnealui – mi-a fost ca un tată, ne sfătuiam des – s-au construit 20 de biserici și o catedrală cu care putem să ne mândrim – este cea mai mare din România, după cea din București, a Mântuirii Neamului.

Tot ce a făcut va rămâne și se va scrie în istorie, iar astfel de lucruri nu se vor mai repeta devreme. Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în lumea drepților! Sincere condoleanțe Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților!”, a spus primarul Ion Lungu.

Ana IOSIF

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.