Conecteaza-te cu noi

StiriEst

A baut 4 litri din spirtul contrafacut care a ucis 17 oameni: „Nici macar nu m-am imbatat”

Publicat

in

Teodor Sasu, un bărbat din Iași, a băut spirt contrafăcut Sante Med și a scăpat cu viață. Spirtul contrafăcut a omorât la Iași 15 persoane, iar numărul total al morților, în România, se ridică la 17. Sasu spune că s-a supărat pentru că nu s-a îmbătat, după ce a băut 4 litri de lichid care conținea spirt contrafăcut.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

În vârstă de 58 de ani, de loc din satul Onești, comuna Plugari, bărbatul nu știe cum de a scăpat cu viață, având în vedere cantitatea de alcool toxic care se afla în spirt.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

„De la Primărie mi-au dat o plasă cu o sticlă de spirt și mai multe lucruri pentru protecție în perioada asta. Eu seara am băut o jumătate de litru de rachiu. Când am terminat rachiul, am pus mâna pe sticla de spirt și am amestecat-o cu apă. Patru litri am făcut. I-am tot dat, i-am tot dat și am băut tot până spre dimineață.”, a declarat Teodor Sasu, pentru BZI.

Deși a băut jumătate de litru de rachiu și jumătate de litru de spirt contrafăcut care conținea metanol, bărbatul spune că nu s-a îmbătat deloc. „Dimineața eram treaz, am fost supărat că nu m-am îmbătat. Eu asta am vrut, să mă îmbăt.”, a completat bărbatul.

Când a aflat că 5 vecini de-ai săi au murit după ce au băut același spirt contrafăcut, Teodor Sasu și-a făcut cruce și i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că a scăpat cu viață: „Când am auzit că au murit și eu am scăpat, am făcut cruce. Mulțumesc lui Dumnezeu că am scăpat. Sunt tare, ce să mai… Nu știu cum de am scăpat, sincer… Cred că l-am diluat mai mult, nu știu. Când am mai băut, am pus jumătate de litru de spirt și jumătate de litru de apă. Era mai tare. Acum am pus trei litri, cam mult…”, a mai completat bărbatul.

„Este un caz fericit. Bărbatul a consumat alcool etilic inițial, iar mai apoi, alcool metilic găsit în Sante Med. Practic, el a luat antidotul, având în vedere că intoxicația cu alcool metilic se tratează cu alcool etilic.”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru, pentru sursa citată.

Până în acest moment, 15 ieșeni au murit după ce au băut spirt contrafăcut Sante Med. Teodor Sasu este, probabil, singurul supraviețuitor. Alți doi oameni care au consumat același spirt contrafăcut au murit în Sibiu.

Roxana OLTEANU D

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.