Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Corneliu Onila, filat sase luni de procurori. Patru elevi au povestit orgiile sexuale. “I-a supt p**la lui Denis, uai!”

Publicat

in

Fostul episcop al Hușilor, Corneliu Bârlădeanu, pe numele său de mirean -Corneliu Onilă, a fost reţinut  pentru 24 de ore, într-un dosar de act sexual cu un minor. Procurorii Curţii de Apel Iaşi îl acuză de viol şi abuz sexual, impotriva unui fost elev al său, de la seminatul teologic ortodox din Huși, în perioada 2016-2017. Şi fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale, Sebastian Jutaru, este acuzat tot de viol si abuz sexual asupra altor elevi ai seminarului, în acelaşi scandal care a a zguduit Biserica Ortodoxă Română. Potrivit unor surse judiciare, e vorba de fapte de abuz sexual ce ar fi fost comise in perioada 2016-2017, asupra unui fost elev de la Seminarul Teologic din Huși. La momentul agresiunilor, victima, Denis T. avea 17 ani.

Corneliu Bârlădeanul a fost suspendat din funcţie în vara anului 2017, când au apărut înregistrări video în care el întreţine relaţii intime cu un fost seminarist – devenit între timp preot cu parohie în Vaslui. La rândul său, ierarhul a acuzat trei preoți de șantaj cu imaginile respective, despre care iniţial spunea chiar că sunt trucate. Ei au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Fostul episcop de Huşi s-a retras apoi  la Mănăstirea Văratec.

Onila trimis dupa gratii de un fost elev

Aproape un an de zile au lucrat procurorii la dosarul lui Onila si Jitaru dupa ce l-au redeschis si au reluat cercetarile. In tot acest timp, fostul episcop a fost filat in fiecare zi, i-au fost interceptate toate convorbirile telefonice si a fost fotografiat cand s-a intalnit cu diverse persoane. Au fost audiati zeci de martori, toti slujitorii Episcopiei Husilor care au lucrat cu Onila, dar si multi preoti si elevi de seminar. In cele din urma procurorii au reusit sa adune marturii si dovezi de la patru elevi. Trei dintre acestia l-au acuzat pe calugarul Sebastian Jitaru ca i-a abuzat. La sfarsitul anului trecut, calugarul a fost transferat din Penitenciarul Vaslui la Iasi, acolo unde i s-a adus la cunostinta calitatea de suspect intr-un dosar deschis pentru acte sexuale cu minori. Avocatii l-au sfatuit atunci pe Jitaru sa mearga pe varianta recunoasterii si astfel sa primeasca o reducere de pedeapsa. Calugarul a refuzat. La acea vreme procurorii nu aveau prea multe probe impotriva lui Corneliu Onila. In Postul Pastelui au reusit insa sa il faca pe fostul elev de seminar, Denis Turcu, sa vorbeasca. Acesta le-a povestit cu lux de amanunte cum a fost abuzat de fostul episcop, ba mai mult, le-a furnizat procurorilor si inregistrarile video in care apare el alaturi de Corneliu Onila. Cei patru elevi de la seminar au fost dusi, cinfirm pricedurilor, la expertiza psihiatrica. Denis Turcu este elevul de seminar care i-a cazut cu tronc fostului episcop al Husilor Corneliu Barladeanu. El si fratele sau Vasile provin dintr-o familie modesta, fara posibilitati. Victimele perfecte pentru fostul episcop. Denis Turcu este si ultima sa victima a lui Onila. Turcu a intretinut raporturi sexuale orale cu fostul episcop si a beneficiat in schimb de note de trecere la Seminarul Teologic. Ca sa se asigure ca nu va pierde aceste privilegii, Denis Turcu a inregistrat partidele de amor pe care le-a avut cu fostul preasfintit. Intre timp, Barladeanu a pierdut functia, iar Denis Turcu si fratele sau Vasile au absolvit Seminarul Teologic si au plecat de la Husi.  

Ca sa le cumpere tacerea, BOR i-a bagat pe fratii Turcu la Facultatea de Teologie Bucuresti

Denis Turcu in sala de examen

Dupa scandalul izbucnit in vara anului 2017, atunci cand au aparut in presa imagini cu fostul episcop intretinand relatii sexuale cu preotul Ionut Ursac, mai marii Bisericii Ortodoxe Romane aveau sa afle ca mai sunt si alte filme in care protagonist este fostul preasfintit. Printre cele opt filme despre care s-a tot vorbit, erau si cele detinute de Denis Turcu. Pentru a-i cumpara acestuia tacerea, mai marii BOR i-au luat la Bucuresti, i-au cazat la o manastire si i-au facut studenti. Elevi medicocri la Husi, Vasile si Denis Turcu, au intrat ultimii la Facultatea de Teologie. Din motive nestiute insa, intelegerea acestora cu BOR a cazut, iar fratii Turcu au abandonat studiile si s-au intors in Moldova.

Onila s-a iubit cu Denis Turcu la cateva ore dupa ce si-a ingropat mama

Iata o stenograma a discutiei dintre Vasile Turcu si un alt coleg de seminar:

Vasile Turcu: Deci, ce s-aude, e adevãrat! Pe mine ma doare-n p**la de tot!

Seminarist 2: De ce?

Vasile Turcu: De tot!

Seminarist 2: De ce te doare?

Vasile Turcu: Bai, tot ce s-a auzit pânã acuma e adevãrat!

Seminarist 2: De ce? Cã ti-o arãtat tie Sebastian?

Vasile Turcu: Bai…

Seminarist 2: Da…

Vasile Turcu: I-a supt p**la lui Denis, uãi!!

Seminarist 2: Sã mori tu!!?

Vasile Turcu: …neinteligibil *** ** cum zic eu.

Seminarist 2: Serios!!?

Vasile Turcu: Da! Vrei mã crezi, nu vrei, nu mã crezi!

Seminarist 2: De asta mai zic acolesa în ziar cã mai sunt 6 înregistrãri?

Vasile Turcu: Da! Eu de asta am bãgat comentariile istea. Pe mine mã doar fix în cot. Si Bãdãrãu la fel mi-o zis: uãi, nu stiu, voi nu stiti cã pânã acum m-am abtinut!

Seminarist 2: A, de asta n-ai vrut tu sã-mi zici mie atuncea?

Vasile Turcu: Da, uai, ti-am zis, când termin, îti zic tot, dupã ce dau Bacul. Eu acum nu mai am baterie la telefon, îs în … mai am 1%, dacã se închide sã stii cã de asta. Eu, nu stiu, am vrut sã mã duc peste el în casã, când am vãzut filmãrile.

Seminarist 2: Cu Denis?

Vasile Turcu: Da!

Seminarist 2: Dar Denis… Bãi, acum sincer, Denis n-o fost pus de Sebastian?

Vasile Turcu: A?

Seminarist 2: Denis n-o fost pus de Sebastian?

Vasile Turcu: Nu, uãi! Denis o vorbit cu SRI-ul! Si Denis o lãsat filmãrile la Sebastian, ca sã nu fie laptopul cã poate mai intra Mãdãlin pe laptop în cãmin si poate mai afla ceva. Si de asta!

Seminarist 2: Si Denis a sunat la SRI?

Vasile Turcu; Da, uãi! Cu SRI-ul s-o fãcut toatã treaba. Nu s-o fãcut cu niciun Sebastian, cu niciun nic… Asta este… Crezi, nu mã crezi… Aista-i adevãrul!

Seminarist 2: Faza-i cã si Sebastian, dacã… Are cineva o filmare cu Sebastian când l-o f**t unul, când l-o adormit.

Vasile Turcu: Bãi, nu mã intereseazã pe mine de Sebastian, eu am vãzut ce-am vãzut cu frate-miu. Si frati-miu-i, frati-miu, stii cum îi, nu? Stii cum suntem noi, nu?

Seminarist 2: Da.

Vasile Turcu: Asta este. ***.. Dacã vrei te sun mâine, dacã se închide în seara asta, te sun mâine. Sau mã suni tu pe la 11, 12, când încarc telefonul. Bine?

Seminarist 2: Da.

Vasile Turcu: Si mã scuzi dacã te-o deranjat pe tine, comm-urile alea!

Seminarist 2: Bãi, nu cã-i de comm-uri, dar noi totusi am fost acolo…

Vasile Turcu: Uãi, … , o fost fãtãrnicie! O fost atragere. El vara asta mi-o oferit un loc de muncã la Episcopie. Mi-o oferitã loc de muncã ca…Mie mi-o oferit…o zic cã…îmi plãteste scoala de soferi de profesionisti si lui ….(neinteligibil, un nume de seminarist) îi plãteste ca sã facã scoala de bucãtari, ca sã îl aibã aproape, acolo, ca sã poatã sã se f*tã mai repede cu el. Mai mult. I-o oferit, o zis, hai sã mergem sã ne cumpãrãm o casã în afarã. Bãi, îs multe de spus…

Seminarist 2: Auzi, uãi, dar cine l-o filmat pe Corneliu când cu Denis?

Vasile Turcu: Denis! Cu ceasul!

Seminarist 2: Cu ceasul?

Vasile Turcu: Da! Stii cã vorbeam noi… Ai auzit vreodatã cã vorbeam noi prin camerã de Ometrix, de chestii-trestii. Ei, asta era! Ãsta era.. Ometrixul ãsta era, ca sã stii si tu.

Seminarist 2: Da, dar ãsta cu… îi aceala de care o zis ãstia cã l-o dat Sebastian?

Vasile Turcu: Nu l-o dat Sebastian! Aistea nu stiu nica. Asta-i vrãjealã. Stii, presa umflã, stii cum îi.

Seminarist 2: Da.

Vasile Turcu: Tu crezi acum ce vrei… Eu ti-am zis care o fost adevãrul, eu..

Seminarist 2: Cu Iorest nu ati mai vorbit?

Vasile Turcu: Nuu, ce sã vorbesc eu cu Iorest, uãi! Cã pe mine nu are tupeu sã mã sune nimeni. N-auzi cã scrie prin presã cã eu sunt pe la Mãnãstirea Bujoreni, cã p**la mea. Ce Mãnãstire, coaie?! Eu mã distrez, cã-mi place viata.

Seminarist 2: Mmm… Uãi Vasile, na…

Vasile Turcu: Uãi, îi treaba de asta, cã altfel nu bãgam comm.-urile alea! Sincer sã fiu nu bãgam, dacã era cu…i-ote, dacã… na…uãi, eram recunoscãtor, stii! Dar asta o fost fãtãrnicie. El ne-o oferit aiestea, ca sã poatã sã ne atragã.

Seminarist 2: Dar asta cu Denis si cu PS-ul când s-a întâmplat!?

Vasile Turcu: Uãi, în ziua în care o înmormântat-o pe mã-sa, o bãgat-o pe mã-sa în sicriu, seara el se f*tea. Mai vrei ceva?

Seminarist 2: Sã mori tu?!!!

Vasile Turcu: Tu dacã tu ai o femeie, tu cu Marina, dacã Doamne fereste, sã moarã maicã-ta, tu seara te f**i cu Marina?

Seminarist 2: Nu!

Vasile Turcu: Pãi de aia îti zic, cã i-a supt p**la în locul femeii si l-a f** pe Denis.

Seminarist 2: Uãi, mamã!!!

Vasile Turcu: Când am venit noi cu cozonacii în seara aceea. Stii, am venit cu cozonacii la cãmin, cu … Ei, el în seara aceea s-a f**t cu Denis! Când am venit noi la 11 în cãmin. Da!! Mai vrei ceva?? Eu nu mai vreu nica. Un pumn în gurã sã-i f*t si gata, mã f*t în el.

Seminarist 2: Pfoaii, mamã!

Vasile Turcu: Bãi, ãsta e adevãrul!

Seminarist 2: Bãi Vasile, te mai sunt mâine, cã-s la Mãnãstire si…

Vasile Turcu: Stiu, mi-am dat seama. Hai, vorbim…. Tre sã stie toatã lumea care-i adevãrul! Nu tre sã mã ascund! Bãi, asta-i, vorbim, ne auzim! Baftã!

Seminarist 2: Pa.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.