Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Inca 14 milioane de lei pentru extinderea parcului Copou. Doua milioane sunt din bugetul local

Publicat

in

Potrivit unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Vaslui, valoarea totală a proiectului privind extinderea parcului Copou se  ridică la suma de 14.271.546 lei (inclusiv TVA). Din valoarea totală, contribuția proprie a Primăriei Vaslui este în cuantum de 2.176.345 lei (inclusiv TVA) reprezentând contribuția de 15,4 % din valoarea eligibilă a proiectului și cheltuieli neeligibile în valoare de 184.531 lei.

” Proiectul este finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile. Pe această axă a fost repartizată o sumă de bani de Ministerul Dezvoltării. În urma analizelor, a rezultat un proiect mai amplu, pentru că unele lucrări erau stringente. A reieșit o sumă care nu încăpea pe proiectul eligibil pe fonduri europene și am decis să apelăm la surse de la bugetul local”, a spus Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Parcul Copou a suferit de-a lungul timpului transformări radicale.

Contractul de finanțare  a fost semnat miercuri, 6 mai 2020. Astfel parcul se va extinde cu 1,6 ha. Investiția de peste 14 milioane lei, constă în reconversia acestui teren nefolosit, care are gropi adânci de peste doi metri, în urma demolării fostelor sere. Se propune amenajarea unei suprafețe de 16073 mp, prin realizarea de spații verzi în suprafață de 14466 mp, amplasarea de alei, bazin decorativ cu apă, locuri de joacă și parcare.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.