Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Procuror: “Onila acuzat de agresiune sexuala in forma continuata“

Publicat

on

La data de 22.05.2020 procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi a dispus punerea in miscare a actiunii penale fată de inculpatii

  • Onilă Cornel, fost Episcop de Husi, aflat in stare de retinere, măsură dispusă prin Ordonanța din 21.05.2020 în prezenta cauză, cercetat pentru săvârșirea unei infractiuni de agresiune sexuala in forma continuata prev de art 219 al. 1, 2 lit a, c C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei si o infractiune de viol in forma continuata, prev de art 218 al. 1, 3 lit a, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal, ambele cu aplicarea art 38 al. 1 C.penal.

si

  • Jitaru Sebastian Cristi, fost calugăr Arhimandrit, aflat in stare de detinere, fiind in executare pedeapsă dispusă printr-o hotarâre de condamnare definitivă, anterioară, cercetat pentru savarsirea următoarelor fapte : trei infractiuni distincte de viol in forma continuata, prev de art 218 al. 1, 3 lit c C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal in dauna unor persoane vatamate minore la momentul comiterii faptelor, șantaj in forma continuata, prev de art 207 al. 1 C.penal, cu aplicarea art 35 al. 1 C.penal, si agresiune sexuala prev de art 219 al. 1, 2 lit c C.penal in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei, toate cu aplicarea art 38 al. 1 C.penal.

Inculpatilor li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

A fost inaintat catre Curtea de Apel Iasi referatul cu propunerea de luare a masurii arestarii preventive pentru 30 de zile, fată de cei doi inculpati. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

StiriEst

Corneliu Onila a iesit din sala de judecata! Magistratii decid daca il aresteaza

Publicat

on

De catre

Onilă Cornel, fost Episcop de Husi, este acuzat de procurori pentru săvârșirea unei infractiuni de agresiune sexuala in forma continuata in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei si o infractiune de viol in forma continuata. Victima lui Onila este fostul elev de seminar Denis Turcu. Acesta le-a povestit procurorilor cu lux de amanunte cum a intretinut raporturi sexuale cu fostul episcop. Mai mult, le-a furnizat si imagini. 

Jitaru este acuzat de un nou santaj si de viol

Jitaru Sebastian Cristi, fost calugăr Arhimandrit, aflat in stare de detinere, fiind in executare pedeapsă dispusă printr-o hotarâre de condamnare definitivă, anterioară, este cercetat pentru savarsirea următoarelor fapte : trei infractiuni distincte de viol in forma continuata, in dauna unor persoane vatamate minore la momentul comiterii faptelor, șantaj in forma continuata si agresiune sexuala in dauna unei persoane vatamate minore la momentul comiterii faptei.

Citeste in continuare

StiriEst

Copil muscat de caine! Are rani la cap si gat

Publicat

on

De catre

Ambulanta TIM Vaslui intervine în localitatea Balteni- Deal pentru a prelua si acorda ingrijiri medicale unui copil in varsta de 2 ani. Minorul a fost muscat de un caine in zona gatului si a capului.

Citeste in continuare

StiriEst

Episcopia Husilor:”Nu am mai avut niciun fel de legatura canonica cu fostul episcop. Regretam sminteala creata de acest caz”

Publicat

on

De catre

Întrucât au fost mai multe solicitări din partea presei privind formularea unui punct de vedere referitor la reţinerea pentru 24 de ore a fostului episcop Corneliu Onilă, Episcopia Huşilor menţionează că a luat act de această reţinere şi de natura juridico-penală a faptelor puse în sarcina acestuia, fapte de o mare gravitate, care au menirea de a tulbura pe oricine, sub toate aspectele.

Cazul, fiind de natură penală, ţine de competenţa organelor abilitate ale Statului, iar Episcopia Huşilor, neputându-se substitui acestora, aşteaptă finalizarea procesului. 

După ce va fi emisă o hotărâre de necontestat în acest caz, forurile prevăzute de Statutul şi Regulamentele bisericeşti sunt abilitate să ia măsurile care se impun.

Începând cu luna august 2017, Episcopia Huşilor nu a mai avut niciun fel de legătură canonică cu fostul episcop Corneliu Onilă.

Regretăm sminteala creată de acest caz, precumşi implicaţiile morale care nu fac cinste nimănui, cu atât mai puţin cu cât acestea sunt asociate imaginii unui slujitor al Bisericii, care trebuie să fie, prin excelenţă, un exemplu de moralitate. Nicio instituţie, însă, nu poate fi confundată cu o persoană. Mecanismele de combatere a faptelor penale trebuie să funcţioneze, indiferent de persoana în cauză.

Prin urmare, îi îndemnăm pe toţi credincioşii să nu lase ca acest caz, profund nefericit, să îi tulbure mai mult decât a făcut-o până în prezent.

În spiritul celor menționate, până la o decizie finală, ne rezervăm dreptul de a nu dezvolta mai mult acest subiect, în afara celor deja precizate.

Biroul de presă al Episcopiei Huşilor

Citeste in continuare

StiriEst

Cinci cazuri noi de coronavirus in ultimele ore

Publicat

on

De catre

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, în județul Vaslui au fost înregistrate alte cinci noi cazuri de îmbolnăvire. Cele cinci cazuri sunt de la Caminul Tutova. In ultimele patru zile judetul Vaslui nu mai inregistrase niciun caz nou de infectie cu coronavirus. De la inceputul pandemiei, in judetul nostru au fost confirmate cu aceasta boala 151 de persoane. Cei mai multi pacienti s-au vindecat, iar in spital mai sunt internate 52 de persoane. Din pacate au fost inregistrate si 18 decese. Ultimul este al unei batrane in varsta de 89 de ani de la Caminul Tutova. Aici au fost cele mai multe decese, dat si cele mai multe cazuri de coronavirus din zona Barladului, azilul fiind declarat focar. 

Situatie persoane afectate COVID 19, in data de 22.05.2020:

CARANTINĂ
o În carantină în centre – 204
o Ieșite din carantină – 17
o carantina la domiciliu – 18

IZOLATE

o izolate – 35

o iesite din izolare – 9

Roxana OLTEANU D.

Citeste in continuare

StiriEst

Un barbat a ajuns la spital cu un pahar in fund, iar apoi a venit cu un borcan bagat acolo

Publicat

on

De catre

Medicii de la Spitalul Județean din Botoșani au trăit una dintre cele mai tragicomice experiențe ale vieții lor, pe 18 mai, după ce au realizat că pacientul adus la ei de urgență mai fusese acolo exact în urmă cu un an.

Pe 18 mai 2019, bărbatul de 52 de ani dintr-un sat de la marginea județului a ajuns la spital cu o ambulanţă, acuzând că are o sângerare la nivelul anusului. În momentul în care au vrut să îl consulte, medicii au aflat de la bărbat că un pahar de sticlă e motivul sângerării.

“Iniţial am crezut că glumeşte. La o examinare sumară se putea vedea că este vorba de un corp străin, însă nu am crezut că ar fi chiar un pahar. A fost trimis la o radiografie, iar rezultatul ne-a lăsat mască pe toţi. Era un pahar cu gura în jos.”, a spus amuzat un medic din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, în urmă cu un an. În 2020, pe aceeaşi dată, bărbatul a ajuns din nou la spital, însă de această dată nu cu un pahar în fund, ci mai rău. “Este vorba de un pacient cu un corp străin anal şi rectal. Un borcan de sticlă.”, a spus un asistent din cadrul UPU-SMURD, citat de monitorulbt.ro.

Pacientul le-a amintit cadrelor medicale, cu o oarecare mândrie, cine este. “Pacientul se afla la baie, unde era pregătit pentru internare, pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. Personalul de la baie vorbea şi îşi spuneau că acum un an fusese un bărbat cu un pahar în anus. Iar el, foarte dezinvolt, de pe targă, a ridicat mâna şi le-a spus: Eu sunt ăla!”, a povestit un cadru medical din UPU-SMURD.

Borcanul a fost scos pe cale chirurgicală. Ulterior, pacientul a fost internat pe secţia de reanimare, starea lui fiind bună, iar borcanul a fost oprit de medici pentru a fi pus la colecţia de obiecte ciudate scoase din pacienţi. Bărbatul nu le-a spus cu exactitate medicilor motivul pentru care a recurs la gestul bizar şi extrem de periculos, acesta spunând doar că avea o mâncărime şi usturime de care a încercat astfel să scape.

Roxana OLTEANU D.

Citeste in continuare

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est