Conecteaza-te cu noi

Știri Botoșani

3000 de lei ca sa spui ca o persoana a murit de COVID. Acuzatiile unei familii din Botosani

Publicat

in

Soţia şi fiicele spun că propunerea a venit din partea unor reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Cert este că, la morgă, oamenii au fost lăsaţi să stea lângă trupul bărbatului decedat şi chiar să-l atingă.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Dacă voi semnaţi actul ăsta că tatăl vostru a avut COVID luaţi nişte bani. Luaţi 30 de milioane„, este mesajul pe care l-ar fi primit urmașii bărbatului.

În statisticile COVID-19, Petruț Doroftei a fost numărul 1027. Rudele îndoliate spun că li s-ar fi oferit bani ca să admită că bărbatul a murit din cauza coronavirusului.

Totul s-ar fi întâmplat pe 13 mai, la o zi după decesul bărbatului.

Soția bărbatului: Eu eram la morgă atunci şi m-au sunat un domn cu o doamnă şi mi-au zis aşa: a zis că veniţi acasă că trebuie să semnaţi o hârtie pentru nişte bani, dacă vreţi să-i acceptaţi. Eu am zis că nu acceptăm. Doamna mie mi-a spus că este de la DSP.

Mai mult, oamenii au fost lăsaţi să intre la morga Spitalului Judeţean din Botoşani, ceea ce i-a făcut să se îndoiască şi mai tare de prezenţa virusului.

Soția bărbatului: Dacă el avea COVID, ne mai dădea nouă voie să-l mai vedem? Până şi fata mea a pus mâna pe el. Eu am întrebat o doamnă de acolo: Doamnă, el a avut ceva, putem să-l luăm acasă? Păi, n-a avut nimic, este trecut în acte, el n-a avut COVID. Nu trece mult timp, când să ne pornim noi acasă ca să ne pregătim, atunci ne-a sunat doamna de la DSP şi au spus că l-au găsit cu COVID.

În mai puţin de o lună, bărbatul de 58 de ani a făcut trei teste. Abia la ultimul, rezultatul a fost pozitiv. Cu toate astea, când a murit, omului i s-a făcut îmbălsămarea, iar familia a plătit 100 de lei pentru asta.

Monica Delia Adăscăliței, director Direcţia de Sănătate Publică Botoşani:Pacienţii decedaţi din cauza COVID 19 nu sunt îmbălsămaţi. Ei ajung la morgă, sunt băgaţi în nişte saci speciali. De fapt, doi saci. Noi, ca instituţie, o să ne autosesizăm.

Purtătorul de cuvânt al spitalului din Botoşani a anunţat că vor fi făcute verificări. Cât despre acuzaţiile familiei, reprezentanţii DSP le infirmă categoric.

Monica Delia Adascăliței, director Direcţia de Sănătate Publică Botoşani:Singurele contacte oficiale cu familia care face acuzaţiile au fost doar telefonice. Direcţia de Sănătate Publică s-a adresat organelor competente care să verifice legalitatea acuzaţiilor apărute în presa locală. Am făcut plângere la poliție împotriva familiei respective.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii: La decesul unei persoane este un medic care confirmă acel deces şi întocmeşte un certificat constatator al decesului. Nu intervine nimeni în libertatea medicului care constată acel deces. Este un document medico-legal pe care şi-l asumă medicul curant, nu întreabă familia. Bărbatul a fost confirmat cu COVID 19 cu o zi înaintea decesului.

Roxana OLTEANU D. 

Populare

Stiri din categoria: Știri Botoșani Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.