Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Paza persoanelor carantinate, misiune dificila pentru jandarmii vasluieni

Publicat

in

Mulţi români au înţeles că intrarea în carantină instituţionalizată este spre binele lor şi al familiilor lor! Au existat, însă, şi cazuri în care oamenii nu au rezistat 14 zile între patru pereţi. Şi atunci au încercat să evadeze cum au putut. Nu le-a reuşit, pentru că toate centrele sunt păzite de jandarmi vigilenţi. Aşa au putut să împiedice inclusiv introducerea de droguri în unele camere.

Jandarmii din centrele de carantină îi păzesc non-stop pe cei aflaţi acolo. Însă, după ce li se termină programul, se întorc la familiile lor. “Ne-am protejat cât am putut. Este o misiune complexă datorită fluxului de oameni care vin şi pleacă în fiecare zi”, spun reprezentanții jandarmilor. 

Intrarea în carantină instituţionalizată nu mai este obligatorie în starea de alertă. Este aleasă, însă, de cei care se întorc din zonele roşii şi nu vor să-şi pună în pericol rudele. În carantină ajung, însă, cei care încalcă izolarea la domiciliu, impusă după revenirea din state în care se înregistrează extrem de multe cazuri de coronavirus.

În acest moment, în România, mai avem aproximativ 5.000 de oameni în carantină, iar în județul Vaslui sunt aproximativ 100. 

Radu NEAGU 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.