CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primarul PSD din Muntenii de Jos, prins la braconaj. El si fiul sau au impuscat doi capriori

Publicat

on

Primarul PSD al comunei Muntenii de Jos, Danut Cretu, a calcat din nou pe bec. Obisnuit sa fenteze legea, edilul a crezut ca va putea face acest lucru la nesfarsit. Pesedistul Danut Cretu este si mare vanator, problema e ca nu nu satura cu putin. Primarul PSD a fost prins de politisti cand se intoarcea de la braconaj. Era insotit de fiul sau, iar un filtru al Politiei Rutiere l-a oprit pe DJ 245A – Lipovat, pentru un control de rutina. Surpriza: transportau doi capriori impuscati. Potrivit anchetatorilor, primarul PSD Danut Cretu si fiul acestuia, aveau autorizatie pentru a vana un singur exemplar, dar ei nu s-au multumit cu atat si au impuscat doi. “În cauza se fac cercetari, a fost intocmit un dosar penal, iar masina si doua arme de vanatoare se afla in custodia oamenilor legii”, au spus politistii. 

Traseistul politic Danut Cretu si ilegalitatile multiple

Danut Cretu este membru PSD , un trasesit politic caruia i-a placut sa se prostitueze pentru bani. A stat la PDL in perioada in care senatorul Dan Marian le asigura finantari primarilor, iar cand acesta nu a mai avut putere, Danut Cretu a fugit si a luat la pupat mana lui Buzatu. Cum nu sta pe la primarie fiind mereu plecat prin concedii, Danut Cretu da cu legea de gard constant. 

Primăria Munteni de Jos a fost cativa ani in mijlocul unui scandal cu terenuri pe care le-a prins în intravilan şi le-a dat ca locuri de casă, 14 tineri construindu-şi locuinţe acolo.

Noi am fost cea de-a zecea comună din judeţ care am finalizat operaţiunea de inventariere a terenurilor agricole, dar dosarul nu a fost acceptat de OCPI. Pentru cele 23 de hectare de teren este o hotărâre judecătorească, în care se precizează că suprafaţa nu poate fi retrocedată. Noi am emis peste 250 de hotărâri de acordare de loturi de case pe acest teren, au fost eliberate 20 de autorizaţii de construire legale şi au fost deja construite 15 case. Tinerii nu pot fi scoşi de acolo. Din anul 2013 noi suntem în proces cu Comisia Judeţeană de Fond Funciar, iar Prefectura Vaslui este parte în proces”, spunea Dănuţ Creţu, primarul din Muntenii de Jos. Cele 23 hectare sunt cuprinse ca teren de construcţie în Planul Urbanistic General al comunei aprobat de Consiliul Local în 2012. Reprezentanţii Prefecturii susţin însă că transformarea terenului într-unul pentru construcţii este presărată cu ilegalităţi. Asta pentru că, încă de la început, terenul a fost retrocedat în domeniul public al comunei de către Comisia Judeţeană de Fond Funciar pentru reîntregirea islazului localităţii. Însă, de unele singure, autorităţile locale au introdus terenul în intravilan, după care au decis că trebuie constituită o comisie pentru a constata că terenul nu mai este păşune, ci destinat construcţiilor. În 2012, o comisie mixtă formată din reprezentanţi Prefecturii Vaslui, OCPI şi autorităţilor locale au emis un proces verbal, prin care s-a emis o interdicţie de construcţie, păstrându-se destinaţia iniţială, cea de islaz. Prefectul de atunci, Radu Renga, a semnat interdicţia, motiv pentru autorităţile locale au dat în judecată instituţia. Primarul a dat atunci în judecată prefectura, sesizănd însă şi Corpului de Control din cadrul Ministerului de Interne, care a efectua o verificare la Prefectură.

Instituţia care reprezintă Guvernul în teritoriu a câştigat un prim proces cu Primăria Muntenii de Jos. Câştig de cauză a primit şi de la Tribunalul Vaslui, Judecătoria Vaslui şi Curtea de Apel Iaşi, care a pronunţat o hotărâre definitivă. Primăria Muntenii de Jos a dat în judecată Prefectura pe noua lege a retrocedărilor, Legea 165/2013. „La acest moment, avem 9.345 de cereri nesoluţionate, după cum urmează: cereri din dosarele transmise către comisia judeţeană pentru despăgubiri – 1.238, hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile care trebuie puse în executare – 78 şi cereri aflate în lucru la comisiile locale spre a fi trimise la comisia judeţeană – 5.042”, spun reprezentanţii Prefecturii Vaslu.

StiriEst

30 de infectati COVID la spital! Unul este de la Centrul de Dializa

Publicat

on

De catre

30 de infectati COVID la spital! Cresc infectările cu noul coronavirus! În ultimele zile aproape s-a dublat numărul pacienților internați la Spitalul Bârlad. În prezent sunt 30 de persoane confirmate, din care patru asimptomatici, trei forme ușoare, 15 forme medii, opt forme severe, din care unul este intubat și ventilat mecanic.

Patru suspecți așteaptă rezultatele

Potrivit reprezentanților Spitalului Bârlad, în cursul zilei de joi trebuie să mai vină încă doi pacienți confirmați. De asemenea, sunt internați și patru pacienți suspecți pentru care se așteaptă rezultatul testelor. Tot la Spitalul Bârlad sunt si 105 pacienți noncovid.

11 cazuri noi de COVID intr-o singura zi. Un pacient de la dializa, confirmat pozitiv

Numai în județul Vaslui au fost înregistrate 11 noi cazuri. Este vorba despre șapte angajați ai Policlinicii Vaslui, dar și alte patru cazuri noi. Printre cazurile noi de coronavirus se află și un pacient de la Centrul dializă. Potrivit surselor stiriest.ro, numărul de îmbolnăviri de la Policlinica Vaslui a apărut în contextul în care aici ar fi avut loc o petrecere de pensionare la care au participat mai mulți angajați ai instituției.

Este vorba despre angajați din aparatul administrativ Resurse Umane- Contabilitate. Toți urmează să fie transportați la Spitalul Bârlad pentru a fi luați în evidență, iar acolo vor decide dacă rămân sau nu în spital. “A ieșit o colegă de la Fizioterapie la pensie, s-au întâlnit mai mulți angajați, au servit ceva de mâncare (tort n.r) și o cafea”, a declarat un angajat al instituției. Atât oficialii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, susțin că deocamdată nu se impune închiderea activităţii medicale din cadrul Policlinicii Vaslui. O decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia focarului. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

48 de persoane se află în izolare la domiciliu la data curentă, iar una singură în carantină. Județul Vaslui depășește astfel cifra de 200 de infectări de la începutul pandemiei. Au fost înregistrate  21 de decese, 147 de persoane s-au vindecat, iar doi bolnavi au refuzat internarea.

In articolul

30 de infectati COVID la spital!

Citeste in continuare

StiriEst

Seful PSD cere sanctiuni pentru Solomon si Stativa! “Mi-am cerut scuze”

Publicat

on

De catre

Seful PSD cere sanctiuni pentru Solomon si Stativa! Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a sunat la fast-food-ul unde deputaţii Adrian Solomon şi Ioan Stativă au făcut scandal. El a declarat că şi-a cerut scuze. În plus, liderul PSD dă de înţeles că cei doi nu vor mai candida pentru un alt mandat.

„Este nescuzabil. Am avut o discuţie cu colegii mei. Pentru o sancţiune în ceea ce îi priveşte pe cei doi, cred că e responsabilitatea organizaţiilor din care fac parte. I-am sunat pe cei de la restaurant şi mi-am cerut scuze în numele meu şi al colegilor mei. Mi se pare un lucru de bun simţ. Nu e foarte ruşinos, ca o persoană publică, atunci când greşeşte, să iasă şi să îşi ceară scuze pentru acel moment”, a spus Ciolacu la Digi 24.

Sancțiuni pentru Stativă și Solomon! Cei doi deputați nu și-au cerut scuze!

Acesta a fost întrebat dacă şi cei doi parlamentari şi-au cerut scuze. Ciolacu a dat de înţeles că la finalul mandatului de parlamentari, cei doi deputaţi, nu vor mai candida.

„Nu, nu şi-au cerut scuze. Nu şi-a cerut nici domnul Orban. Presupun că după ce vor termina acest mandat (Solomon şi Stativă – n.r.) vor avea mai mult timp de reflexie (…) Presupun că vor avea mai mult timp liber”, a mai spus Ciolacu.

Poliţia Capitalei a anunţat că deputaţii Adrian Solomon şi Ioan Stativă au fost amendaţi. Aceştia au primit amendă în valoare totală de 4.000 lei, pentru că nu au purtat masca în interiorul unui fast-food. Au fost amendați şi cu 2.600 de lei pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri publice şi pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public.

In articolul

Seful PSD cere sanctiuni pentru Solomon si Stativa

Citeste in continuare

StiriEst

Inca o eleva de 10! Amalia Geman vrea sa studieze in Romania

Publicat

on

De catre

Inca o eleva de 10! Amalia Alexandra Geman este absolventă a Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK). Rezultatele în urma contestațiilor de la examenul de bacalaureat i-au adus momente de bucurie și satisfacție.

Vasluianca obține media 10, după ce a reușit să-și mărească notele la matematică (9,95) și informatică (9,85).

”Pentru un elev care s-a pregătit și a învățat pentru acest examen cred că subiectele au fost chiar accesibile. Pentru mine, susținerea acestui examen după o perioadă de cursuri online nu a reprezentat un impediment. Profesorii s-au ocupat în continuare de pregătirea noastră cu aceeași seriozitate. Am reușit să nu mă pierd și să învăț constant, dorindu-mi foarte mult o reușită ca aceasta”, a spus Amalia.

Este elevă de 10, iar viitorul ei este legat de București, unde intenționează să dea admitere la Facutlatea de Informatică.

”Îmi doresc să continui studiile în România la Universitatea din București, Facultatea de Informatică. Dacă voi pleca sau nu din țară depinde de oportunitățile care mi se vor ivi”, a completat eleva de 10. La nivel de oraș, Amalia Geman a fost implicată în activități de voluntariat, fiind o perioadă președintele Clubului Interact Vaslui.

In articolul :

Inca o eleva de 10!

Citeste in continuare

StiriEst

Un barbat si-a muscat nevasta. Femeia, in stare grava la spital

Publicat

on

De catre

Un barbat si-a mușcat nevasta. Un bărbat a fost trimis în judecată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași. El este acuzat de tentativă de omor asupra unui membru al familiei. Costel Crăciun și-a mușcat soția, a lovit-o și a atacat-o cu o sabie. Femeia a supravițuit miraculos rănilor provocate de bărbatul ei.

Costel Crăciun, 49 de ani, e acuzat că și-a lovit soția cu capul în gură. Apoi a mușcat-o de brațe și a înjunghiat-o cu o sabie în spate! Anchetatorii spun că bărbatul din satul Prigoreni, comuna Ion Neculce, și-a târât soția rănită și a vrut să o ucidă. Victima a fost la un pas de moarte. A reușit să scape și să fugă 300 de metri, până la o vecină. Aceasta a sunat de urgență la 112.

A intrat noaptea peste victima

“Inculpatul, înarmat cu un cuțit de mari dimensiuni, a intrat în camera în care soția sa dormea. Intenția a fost clară de a o lovi. Victima a auzit ușa scârțâind. S-a trezit, și-a dat seama că urmează să fie atacată și a reușit să se ferească”, a spus Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași, citată de BZI.

Procurorii ieșeni au adăugat că ieșeanul Costel Crăciun și-a continuat atacul, deși nevasta lui reușise inițial să scape. Mai mult, acesta a avut inclusivmomente de canibalism, mușcându-și victima de brațe. “Victima a fost prinsă de păr de către inculpat și târâtă pe podea, până în camera lui. El a încercat să înjunghie victima, dar ea s-a apărat. Din acest motiv, inculpatul a lovit-o pe femeie în mod repetat cu capul în nas.

De asemenea, el a mușcat victima de brațe. Când victima s-a aplecat din cauza durerii, inculpatul a înjunghiat-o de două ori în spate”, a mai spus Mihaela Apostol.

A umplut-o de sânge

Anchetatorii au stabilit că soția individului a reușit să scape de sub ploaia de lovituri și să fugă, plină de sânge. Victima a urlat după ajutor, iar vecina a sunat de urgență la 112. La fața locului a ajuns un echipaj medical, care a transportat femeia la spital. Femeia a fost supusă unei operații, iar medicii au constatat că viața acesteia a fost pusă în pericol.

Un barbat si-a muscat nevasta!

Citeste in continuare

StiriEst

Accident pe DE 581! Un autoturism s-a ciocnit cu un camion

Publicat

on

De catre

Accident pe DE 581! Detașamentul de pompieri Bârlad intervine cu o autospecială de stingere cu apă si un echipaj specializat pentru asigurare măsuri PSI la un accident rutier produs pe raza localității Sălcioara, comuna Banca, pe DE 581. În accident sunt implicate două autovehicule și două persoane. Un autoturism a intrat în coliziune cu un autocamion, o persoană fiind rănită. Persoana rănită a fost preluată de ambulanța SAJ Vaslui, substația Bârlad. În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, au rezultat scurgeri de carburant pe carosabil. Șoseaua va fi sablată și mai apoi spălată.

Accident pe DE 581

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est