CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

O tanara din Barlad cucereste Danemarca

Publicat

on

Ilona Artene a impresionat juriul X Factor din Danemarca.

La audiţii a cântat o piesă a Rihannei. Ilona Artene a trăit această experienţă în plină pandemie, drept care totul s-a desfăşurat în condiţii speciale.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: M-am dus acolo în ziua de pre castin, eram emoţionată. Aveam o nesiguranţă, nu ştiam dacă sunt destul de bună să fac chestia asta. Când mi s-a dat da eram aşa pierdută, eram undeva în spaţiu în lumea mea, nu îmi venea să cred că am trecut mai departe.

Ilona are 25 de ani şi s-a născut în Bârlad. La 12 ani s-a mutat în Danemarca după ce mama ei s-a recăsătorit cu un cetăţean de acolo. Nu a făcut niciodată canto, dar dragostea pentru muzică a făcut-o să renunţe la facultatea de business şi economie.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Majoritatea nu au ştiut că eu pot să cânt până la vârsta de 17-18 ani. Prima oară am cântat la liceu, aveam 17 ani şi m-am hotărât să mă duc la un mic concert din ăsta de liceu. Am avut o reacţie super faină de la public şi atunci am zis omg, eu asta vreau să fac.

Şi a reuşit.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Speram să intru mai la început pt că tot stai cu emoţia aia în suflet . Până la urmă am ajuns să fiu ultima. bine, mie mi-a spus cineva din spate, măi, dacă eşti ultima înseamnă că lasă ce e mai bun la sfârşit. Am trecut mai departe şi am şi reuşit să fac atmosferă în sală. A trebuit să ridice pe cineva de pe scaun pt mine.

Reporter: Care a fost momentul tău preferat?

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Momentul meu preferat a fost primul live. Îmi amintesc că la primul live au fost nişte fetiţe care au venit la proba noastră generală şi mi-au dat o energie atât de frumoasă şi mi-au dat o energie încât aproape chiar că scăpasem de emoţiile alea.

După a doua prestaţie din gale, Ilona a fost numită regina serii de o publicaţie daneză. Pandemia însă a venit chiar în timpul ediţiilor live, aşa că lucrurile s-au schimbat. Astfel, în ziua celei de-a treia gale, românca a aflat că va cânta fără public.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: A fost o senzaţie foarte ciudată pt că te aştepţi ca atunci când cânţi fără public te gândeşti e o repetiţie generală şi o să fie mult mai uşor. Eu în secunda în care am intrat pe scenă la live am fost. Am avut aşa un black out, ca urmare nu mi-a ieşit fix cum aş fi vrut eu.

După 2 luni de pauză, emisiunea a revenit pentru semifinale, însă tot fără public. A fost şi momentul în care Ilona a fost eliminată.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Îndrumătoarea mea a fost foarte încântată de faptul că eu provin dintr-o altă ţară şi a vrut foarte mult să ne axăm pe chestia asta, melodiile mele au fost mereu un pic etnice. A fost poate prea mult pt cultura daneză, dacă aş fi ales o altă melodie poate eram votată mai departe.

Acum o opresc pe stradă să îi transmită gândurile bune.

Ilona Artene, semifinalistă X Factor Danemarca: Acum că am mai prins şi eu un pic de experienţă şi nu mai sunt atât de ruşinoasă mă gândesc să mă reîntorc în România şi poate trec şi eu mai departe. aş vrea să încerc să am experienţa asta şi în ţara mea. observatornews

StiriEst

Oameni care fac minuni! Bucurie pentru cinci copii si parintii lor- FOTO

Publicat

on

De catre

Oameni care fac minuni! La Draxeni, sute de sufletisti au pus cărămidă peste cărămidă si au ridicat o casa de poveste pentru cinci fratiori amarati si părinții lor!

De Paști, locuinta modestă a familiei Balan s-a aprins din senin. Focul le-a luat atunci putinul pe care il aveau, iar comunitatea nu a rămas indiferentă la necazul lor. Preotul din sat, Vasile Maxim, i-a mobilizat pe localnici, iar Episcopia Husi si sute de oameni din județ si din tara s-au implicat si au luat o povară uriașă de pe umerii unor părinți copleșiți.

O casă la cheie a primit familia Balan, după luni intregi de eforturi si munca susținută depusă de binefăcători. “Cum sa rămâi indiferent la asemenea necaz?! Ca de fiecare data in astfel de situatii dramatice, oamenii isi demonstrează calitatea interioară, dar și rezistența exterioară! Fară nicio așteptare, ei se pun in slujba celor aflați în nevoie. A fost o mobilizare uriașă, la Draxeni.

Au fost zile si nopti grele, dar pline de speranță! Cinci copilași si părinții lor au astăzi o căsuță decentă, echipată complet. Nu trebuie decat sa o mobileze cu bucuria si omenia pe care ei insisi le-au invatat in atatea luni de zile de la necunoscuti. Suntem fericiți că am reușit, cu ajutorul lui Dumnezeu, prin oameni!”, a spus preotul Beregoi, de la Episcopia Husi. Conducerea unei firme din Iasi a pus la dispoziție materiale de constructii, s-au strâns bani si bunuri si fiecare din cei care au contribuit la zâmbetul larg de astăzi de pe chipul acestor copii au mai pus o pietricica in drumul lor catre Cel de Sus!

Mihaela SIMA

În articolul

Oameni care fac minuni! Bucurie pentru cinci copii si parintii lor

Citeste in continuare

StiriEst

Amenda si permisul suspendat! Masuri in cazul fetelor care au iesit pe geamul masinii

Publicat

on

De catre

Amenda si permisul suspendat! Apar primele măsuri în urma anchetei declanșate după ce două tinere teribiliste au ieșit pe geamurile unei mașini în timp ce era în mers.

Cei trei protagoniști au fost identificați de oamenii legii. Șoferul in varsta de 21 ani este din Vaslui. El a primit cinci sancțiuni contravenționale in valoare de 3915 lei si a rămas fără permis pentru o perioada de 90 zile (depasire neregulantare si circulatie pe sens opus). In plus, i- a fost ridicat de certificatul înmatriculare pentru înmatriculare suspendată. Tanarul a fost sancționat inclusiv pentru depășirea nr de pasageri (mai mult de cinci) din masina.
Fetele care calatoresc in exteriorul mașinii au 15 ani. Ele au fost amendate pentru ca nu au purtat centura de siguranță si au fost amendate cu 217 lei, fiecare. Pot achita jumătate in 15 zile. Era ziua uneia dintre ele, în ziua cu pricina.

Vă reamintim ca poliţiştii vasluieni au demarat cercetările după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video în care se vede cum două tinere au ieşit pe geamurile unui autoturism în timp ce acesta se afla în mers. Filmarea a fost postată pe o reţea de socializare, iar reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui s-au autosesizat.

“În urma apariţiei în spaţiul public a unei video-filmări efectuate pe str. Huului, din municipiul Vaslui, în care sunt prezentate două persoane care călătoresc pe geamurile unui autoturism înmatriculat în judeţul Vaslui, vă comunicăm faptul că la nivelul conducerii IPJ Vaslui s-a dispus efectuarea de verificări în vederea identificării persoanelor participante şi clarificarea situaţiei de fapt”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Loredana Stavăr.

În articolul

Amenda si permisul suspendat! Masuri in cazul fetelor care au iesit pe geamul masinii

Citeste in continuare

StiriEst

Alerta de inundatii la Prut! Apa a ajuns pe sosea- FOTO

Publicat

on

De catre

Alerta de inundatii la Prut! Problemele au apărut în zona comunei Fălciu, județul Vaslui. Au apărut probleme în zona digului de protecție. Probleme sunt și în zonele inundabile din dreptul localităților Bogdănești și Rânzești, din comuna Fălciu. Personalul tehnic de specialitate din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Vaslui este prezent la fața locului. Este verificată evoluția nivelurilor și debitelor de pe râul Prut, cât și starea digului de protecție. În acest moment nivelul apei a ajuns în zona inundabilă din cele două localități, Bogdănești și Rânzești. Situația este monitorizată în continuare de reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad și ai Poliției de Frontieră Vaslui. Zeci de voluntari au fost mobilizați pentru a pune saci cu nisip în calea apei. Porțiuni din drum sunt deuja inundate.

In articolul

Alerta de inundatii la Prut!

Citeste in continuare

StiriEst

VIDEO: Doua adolescente s-au urcat pe portierele masinii aflate in mers

Publicat

on

De catre

Doua adolescente din Vaslui au iesit pe geamurile masinii, urcandu-se pe portiere, circuland asa pe o distanta de peste un kilometru. Fetele erau in autoturism alaturi de doi baieti, iar in imagini se observa cum adolescentele rad, se distreaza si bat din palme, totul fiind surprins de un martor din trafic, potrivit Adevarul.

Aventura s-a desfasurat pe tot drumul de la iesirea din municipiul Vaslui, pana in centrul localitatii Gura Bustei. Reprezentantii Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Vaslui s-au autosesizat dupa aparitia filmuletului in mediul online. “In urma aparitiei in spatiul public a unei videofilmari efectuate pe str. Husului, din municipiul Vaslui, in care sunt prezentate doua persoane care calatoresc pe geamurile unui autoturism inmatriculat in judetul Vaslui, va comunicam faptul ca la nivelul conducerii IPJ Vaslui s-a dispus efectuarea de verificari in vederea identificarii persoanelor participante si clarificarea situatiei de fapt”, a precizat Loredana Stavar, responsabil mass-media din cadrul IPJ Vaslui.

Citeste in continuare

StiriEst

12 cazuri de COVID la Policlinica Vaslui. Patru confirmate astazi

Publicat

on

De catre

12 cazuri de COVID la Policlinica Vaslui. Dintre acestea, patru au fost confirmate astazi, iar opt zilele trecute. De asemenea, tot astazi a fost confirmat un nou caz de infectie la Barlad.

În ultimele zile aproape s-a dublat numărul pacienților internați la Spitalul Bârlad. În prezent sunt 30 de persoane confirmate, din care patru asimptomatici, trei forme ușoare, 15 forme medii, opt forme severe, din care unul este intubat și ventilat mecanic. 

Patru suspecți așteaptă rezultatele

Potrivit reprezentanților Spitalului Bârlad, în cursul zilei de joi trebuie să mai vină încă doi pacienți confirmați. De asemenea, sunt internați și patru pacienți suspecți pentru care se așteaptă rezultatul testelor. Tot la Spitalul Bârlad sunt si 105 pacienți noncovid.

11 cazuri noi de COVID intr-o singura zi. Un pacient de la dializa, confirmat pozitiv

Numai în județul Vaslui au fost înregistrate 11 noi cazuri. Este vorba despre șapte angajați ai Policlinicii Vaslui, dar și alte patru cazuri noi. Printre cazurile noi de coronavirus se află și un pacient de la Centrul dializă. Potrivit surselor stiriest.ro, numărul de îmbolnăviri de la Policlinica Vaslui a apărut în contextul în care aici ar fi avut loc o petrecere de pensionare la care au participat mai mulți angajați ai instituției. 

Este vorba despre angajați din aparatul administrativ Resurse Umane- Contabilitate. Toți urmează să fie transportați la Spitalul Bârlad pentru a fi luați în evidență, iar acolo vor decide dacă rămân sau nu în spital. “A ieșit o colegă de la Fizioterapie la pensie, s-au întâlnit mai mulți angajați, au servit ceva de mâncare (tort n.r) și o cafea”, a declarat un angajat al instituției. Atât oficialii de la Direcția de Sănătate Publică, dar și conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, susțin că deocamdată nu se impune închiderea activităţii medicale din cadrul Policlinicii Vaslui. O decizie în acest sens va fi luată în funcţie de evoluţia focarului. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Citeste in continuare

Atelierul de dinti

Rock FM

CMR London

CMR Vaslui

Donează! Avem nevoie de tine!

Radical Group

Iti place ce vezi?

Populare

Copyright © 2017 Stiri Est