Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Noile reguli pentru slujbele din biserici. Sarutarea icoanelor este interzisa

Publicat

in

  • Slujbele pot fi reluate în interiorul bisericilor
  • Sărutarea icoanelor, strict interzisă

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt BOR  Este un gest de profundă normalitate revenirea credincioșilor în biserică. Este firesc, dar presupune și o responsabilitate personală.

La intrarea în biserică, fiecare credincios va trebui să se igienizeze cu dezinfectant, iar cei care au semne de boală nu vor fi lăsaţi să participe la slujbă.

Reguli de igienă și distanțare socială în biserici

Credinciosii vor trebui să respecte, în continuare, câteva reguli, dacă vor să vină la slujba din interiorul bisericilor. Distanța de 2 metri este esențială și ea va limita și numărul de oameni prezenti la slujbă, în funcție de mărimea Naosului. Mai mult, intrarea în biserica rămâne conditionată de purtarea măstii și a mănușilor de protectie. Sărutarea icoanelor rămâne strict interzisă, iar împărtăşania se va face doar individual, în timpul săptămânii, şi nu la sfârşitul Liturghiei, aşa cum eram obişnuiţi.

Cu toate că regulile sunt destul de stricte, cei mai mulţi dintre credincioşi spun că e important să avem şi grijă unii de alţii.

În continuare, la slujbele pentru nunţi şi botezuri vor putea intra în biserică maximum 16 persoane.

Vestea fost primită cu bucurie de către cleciri, care au subliniat încă de la început importanţa redeschiderii bisericilor pentru credincioşii. Regulile impuse până acum pentru rugăciunea individuală, în interiorul bisericilor, devin acum reguli oficiale pentru cei care vor să participe la rugăciunea colectivă.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.