Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Rares Diaconu a murit in Austria, familia are nevoie de ajutor pentru a-l aduce acasa

Publicat

in

“APEL UMANITAR! #ÎMPREUNĂPENTRURAREȘ

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

CONT: RO39 RNCB 0262 0060 5173 0006
DIACONU LACRAMIOARA
BANCA BCR

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Dorim să demarăm o acțiune de strângere de fonduri pentru repatrierea lui Rareș Diaconu, aflat in Viena, Austria. Am ajuns în punctul în care suntem nevoiți să ne luăm rămas bun și pentru aceasta avem nevoie de solidaritatea colectivitatii. Va multumim pentru tot sprijinul acordat pe parcursul acestui drum! Îi rugăm pe toți cei dornici să-și ofere sprijinul să doneze în contul mentionat mai sus și vă mulțumim anticipat pentru bunăvoința fiecăruia!” Este anunțul postat pe rețelele sociale.

A murit Rareş Diaconu, un elev olimpic al Liceului Teoretic ‘Emil Racoviţă’ Vaslui. Adolescentul fusese diagnosticat cu o formă foarte gravă de cancer. Mii de oameni s-au mobilizat anul trecut și au adunat suma necesară unei operații: 80.000 de euro. Pe arunci elev în clasa a XI-a la Liceul Emil Racoviță Vaslui, Rareș Nicolae Diaconu s-a calificat în toți cei trei ani de liceu la fazele naționale ale olimpiadei de franceză, unde a obținut diverse premii. Din păcate, diagnosticul de cancer a căzut ca un trăsnet. Adolescentul a fost nevoit să renunțe la cursuri și a început chimioterapia la Institutul de Oncologie din Iași. Suferința lui Rareș nu i-a lăsat indiferenți pe colegii săi de liceu. Aceștia au declanșat o campanie umanitară pentru strângerea fondurilor necesare unei intervenții chirurgicale în străinătate, la Viena, Heidelberg sau Bologna, care a costat 80.000 de euro. Deși la început suma părea aproape imposibil de strâns, în mai puțin de două săptămâni, au reușit să colecteze banii. Cele mai mari sume s-au strâns la școlile din Vaslui și Negrești, dar și prin intermediul unor agenți economici care au pus cutii pentru donații în magazine.

În liceul unde învață Rareș, elevii au vândut în școală prăjiturile făcute acasă de părinți, iar internauții și-au scos la licitație obiecte cum ar fi tricouri cu semnăturile unor jucători importanți de fotbal sau de handbal.

Cazul elevului olimpic din Vaslui, Rareș Nicolae Diaconu a dovedit că în fața suferinței se poate răspunde numai prin solidaritate și iubire manifestată concret.

Astfel, apelul public făcut de Părintele Episcop Ignatie a avut ecou în rândul credincioșilor parohiilor din Eparhie, precum și din diaspora,  cu excepția donațiile directe, strângându-se suma de 15.000 de euro. Rareș a murit în Austria, acolo unde se afla la tratament. Trupul neînsuflețit al băiatului urmează să ajungă săptămâna aceasta acasă, la Negrești. Tot acolo va fi înmormântat.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.