Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Case distruse, drumuri rupte, oameni disperati. Apa a acoperit satul Gusitei, o femeie a murit- FOTO

Publicat

in

Cantitati uriase de precipitatii s-au inregistrat in multe zone din judetul Vaslui. Numai in comuna Dimitrie Cantemir au cazut 48 de litri pe mp, iar suvoaiele de pe versanti au acoperit satul Gusitei. A plouat mai bine de o ora, iar oamenii au ramas blocati in case, pe strazi nivelul apei atingand aproape 2 m. O femeie de 75 de ani surprinsa de viitura a pierit inecata, iar trupul ei a fost gasit abia in zori, la 5 km distanta. Dupa ploaie, batrana a mers pe sesul de langa casa, sa isi adune pasarile. A traversat o punte peste raul Elan, umflat acum periculos. Se pare ca biata femeie a pus piciorul gresit si s-a dezechilibrat. In acel moment a fost surprinsa de puhoaiele vijelioase, inainte ca cineva sa ii poata sari in ajutor. “Eu culegeam puisorii. Cand a venit vartejul, m-a trantit de terasa. Am strans cat am putut, nu am stiut. Saraca se ducea dupa pasari, ea vrut sa le salveze si s-a dus ea, pacat, pacat”, spune o femeie. “Dupa ploaie s-a dus sa isi ia gastele de pe ses. Apa era mare. Este o punte. A trecut. A alunecat, a strigat la cineva, dar omul nu a putut sa faca nimic, are probleme la un picior”, spune alt localnic.  Au fost anuntate autoritatile, iar pompierii au cautat-o pana dupa miezul noptii, pe cursul apei. Fara succes, insa. In zori, cautarile au fost reluate si cu ajutorul oamenilor. Apele s-au mai retras si in scurt timp, trupul femeii a fost gasit la o distanta de aprximativ 5 km de casa, prinsa sub un mal, la cateva sute de metri de acumularea Posta Elan. 

In zona a fost cod rosu de vreme severa, iar oamenii povestesc cu groaza momentele prin care au trecut. “Apa, cat s-a putut, pana acolo. A fost potopul. A fost greu tare de tot. Din ograda te lua apa. Asta a fost soarta. Nu mai zicem nimic. A fost rupere de nori. Daca erai in ograda te lua apa. Eu stau in sus, a venit pana la jumate. Am vrut sa ma duc la deal, dar m am intors ca imi fura picioarele. Nu stia nimeni de mine. a fost apa mare. Am 81 de ani dar asa ceva nu am vazut”, spun oamenii. In tot judetul, ploaia puternica a distrus gradini, culturi, a rupt garduri, a inundat locuinte si drumuri.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.