Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Imaginile dezastrului de la Bogdanesti! “Am muncit un an degeaba”- FOTO

Publicat

in

S-au rupt norii, marti seara, si in judetul Vaslui. Dupa o ploaie zdravana care a durat jumatate de ora, suvoaiele adunate de pe dealuri au facut prapad in comuna Bogdanesti. Podul de la marginea satului nu a putut face fata cantitatii mari de apa. In plus, gurile de scurgere au fost infundate de gunoaiele aruncate de oameni la voia intamplarii si care acum au fost antrenate de ape. Astfel, drumurile din sat, zeci de gradini si mai multe case au fost inundate. “Sunt speriat si eu, si colegii mei. In cateva minute a plouat atata, incat a venit din comuna vecina. S-a petrecut foarte repede. Podurile care le avem, unele sunt subdimensionate, dar trebuie sa intelega si cetatenii cu aceste gunoaie, care sunt responsabile de inudnati. Gunoaiele aruncate de unii oameni au blocat niste guri de pod”, a declarat Ioan Dorobantu, primarul comunei Bogdanesti. 

“S-a infudnat podul si apa a rupt si a venit, a plouat tare. Si anul trecut la fel. A intrat apa in casa, pui morti. Am muncit un an degeaba. Intr-o jumate de ora a facut dezastru, am avut cotet la pui. A omorat puii. Am ramas cu cativa boboci. Ardei, rosi, ce am avut, nu mai am nimic”, spune Marinel Smantana, proprietar. 

Pompierii de la detasamentul Barlad au sarit in ajutorul oamenilor, insa pagubele sunt insemnate. 

“Atelierul cade jos. E plin de apa. E atelierul sotului. Casa e plina de apa. Pompierii sunt inauntru. Uitati, ce am patit, a venit un puhoi, a venit pe terasa, aveam ciment. A venit brusc. A luat tot ce aveam aici. Sm avut rosii, castraveti, pepeni. S a dus tot. Nu am nimic, ceapa, flori. Nu mai am nimic. Nu stiu sa mai vb. Sunt stresata, speriata. Nu am vazut in viata mea asa apa mare”. 

Si la Negresti a turnat cu galeata. Spre seara, cerul s-a innegrit, iar ploaia cazuta in cantitati uriase a umplut strazile la refuz si a inundat mai multe locuinte. A fost nevoie de interventia pompierilor pentru a scoate apa din casele oamenilor, dar si pentru a curata de mal drumul care face legatura cu judetul bacau.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.