Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Din cauza ca nu au mers la scoala unii copii au muncit in gospodarie si au luat note mici la evaluare

Publicat

in

Munca susținută, încrederea în cunoștințele proprii, dar și profesorii pasionați i-au ajutat pe elevi să obțina nota 10 la Evaluarea Națională. În acest an, au fost de două ori mai mulți absolvenți cu notă maximă decât în 2019, însă prăpastia dintre mediul rural și mediul urban s-a adâncit. 40% dintre elevii de la sate au sub 5, la Evaluarea Națională. Iar la matematică aproape jumătate au luat note între 1 și 5.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

839 de elevi din toată țara au obținut anul acesta media generală 10 la Evaluarea Națională, dublu față de anul trecut. Din păcate, însă, în mediul rural, 38% dintre elevi au obținut medii sub 5. La matematică a fost și mai rău. Jumătate dintre elevii care locuiesc la sat au luat note între 1 și 5.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Maria este din Pușcași si a obtinut la examen o medie putin peste 5. Spune că se aștepta la note mai mari, dar e mulțumită ca rezultatul ii permite sa meargă la liceu, in Vaslui. „Cât a fost pandemia, am facut ore pe internet, zilnic. Dar nu a fost ca atunci cand am fi mers la școală. Am invatat, dar mai aveam si treburi in curte, ma mai luam si cu altele. Eu sunt mulțumită, subiectele nu au fost asa grele. Nu am fost atentă. M-am asteptat macar la 6-7. E bine si asa!”, a spus fata. Ea locuieste cu fratele mai mare, părinții fiind plecați la muncă în străinătate. Paraschiv e de parere ca sora lui putea obține note mai mari si ca desi s-au făcut ore online, nu toti copiii si-au dat interesul. „A muncit si prin curte, a si invatat cat de cat, dar având în vedere că avem vecini care au luat si medii de 7- 8, cred ca putea si ea! Cred ca altfel ar fi stat treaba daca mergea la ore. Asta a fost situatia. Sper ca la liceu va fi mai silitoare!”, e de părere tânărul. Maria isi doreste sa devina asistenta medicală, iar familia o va ajuta sa isi împlinească visul.

Mihaela SIMA

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.