Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Hram la Catedrala Episcopala din Husi. Autoritatile sunt in alerta din cauza numarului mare de pelerini

Publicat

in

Catedrala Episcopală Huși își sărbătorește luni, 29 iunie 2020, ocrotitorii, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În ciuda restricțiilor despre care tot vorbesc autoritățile, la Episcopia Huși se anunță un număr mare de credincioși, dar și de ierarhi veniți din mai multe zone. Cum numărul cazurilor de infecție cu noul coronavirus a explodat, jandarmii și polițiștii vor avea o misiune imposibilă. Aceștia trebuie să îi țină pe credincioși la distanță unul de altul. Asta în condițiile în care se vorbește tot mai mult despre reintroducerea restricțiilor având în vedere că cei mai mulți oameni nu respectă măsurile de protecție și distanțare. Pelerinii se vor putea ruga începând din după-amiaza zilei de duminică, 28 iunie, la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce vor fi așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Programul de slujbă cu ocazia hramului este următorul:

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Duminică, 28 iunie:

ora 17.00 – Curtea Catedralei Episcopale – Vecernia Mare și Litia

Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Luni, 29 iunie:

ora 09.30 – Curtea Catedralei Episcopale – Sfânta Liturghie arhierească

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și dePreasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.