Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Pagube insemnate in judet din cauza ploilor abundente

Publicat

in

Autorităţile evaluează pagubele produse de ploile abundente însoţite de vijelii şi descărcări electrice înregistrate în ultimele zile la nivelul judeţului Vaslui. Prefectul Mircea Gologan a declarat că mai multe comitete locale pentru situaţii de urgenţă din comunele în care s-au înregistrat pagube au înaintat către Instituţia Prefectului rapoarte operative din care reiese că au fost avariate drumuri şi au fost inundate curţi, locuinţe sau suprafeţe agricole, în perioada următoare urmând ca acestea să fie verificate.

‘Am avut o perioadă în care au fost condiţii meteorologice nefavorabile, în mai multe localităţi fiind înregistrate pagube materiale. Au fost şi zile cu câte două, trei coduri roşii de ploi şi vijelii. La nivel local s-au făcut rapoarte operative care urmează să fie verificate în teren de echipe mixte formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai AJPIS, ai Drumurilor Judeţene şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru situaţiile în care au fost afectate locuinţe. În urma acestor verificări, va fi întocmit un raport final privind pagubele, care va fi înaintat Guvernului, în vederea acordării de despăgubiri din fondul de rezervă’, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Mircea Gologan. Până la această dată, cele mai mari pagube produse în urma precipitaţiilor abundente s-au înregistrat în comunele Gârceni, Rafaila, Vutcani, Dimitrie Cantemir şi Zorleni.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.