Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Proiect al Primariei Negresti pentru modernizarea iluminatului public

Publicat

in

Primăria Negrești are în pregătire un proiect care vizează modernizarea iluminatului public. Depunerea documentațiilor va începe din data de 1 iulie 2020, iar până atunci autoritățile locale au contractat o firmă de consulanță pentru pregătirea proiectului. Vasile Voicu, primarul orașului Negrești, a spus că sunt speranțe mari pentru  ca proiectul de iluminat să obțină finanțare. ”Proiectul constă în înlocuirea tuturor corpurilor de iluminat atât la nivelul orașului Negrești, cât și în cele șase sate componente. Acest lucru înseamnă circa 900 de corpuri de iluminat cu leduri, valoarea investiției ridicându-se la suma de 1,2 milioane de lei. Unul din avantajele proiectului este că vom plăti mai puțin pentru iluminatul public stradal. Cu siguranță, cheltuielile se vor reduce undeva pe la jumătate. Un alt avantaj este cel al calității iluminatului stradal public”, a precizat Vasile Voicu. Pe lângă pregătirea proiectului privind iluminatul stradal, autoritățile locale mai au în implementare și alte obiective de investiții. Primăria Negrești a câștigat cinci proiecte pe Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

Piața agroalimentară se află pe lista de priorități a edilului Vasile Voicu. La fel și modernizarea Grădiniței “Prichindel” sau extinderea rețelei de gaz.

Construcția a două scări de bloc ANL (lucrările vor demara în toamna acestui an)

Modernizare bază sportivă Liceul “Nicolae Iorga”- teren, iluminat nocturn, vestiare, dușuri.

Tot aici va fi achiziționat un tractor pentru elevii care vor să facă ore de conducere. 

De asemenea, Primăria Negrești urmează să achiziționeze și un buldoexcavator. “Am inregistrat un excedent bugetar, iar 14 miliarde de lei vechi vor fi folositi pentru finalizarea lucrarilor la noua piata din oras. Alte doua miliarde se vor cheltui pentru cofinantarea proiectului de apa si canal. Primarul Vasile Voicu declara ca se are in vedere si extinderea retelei de  gaz metan pe trei strazi din oras: IC Frimu, I.L Caragiale si Al. I. Cuza. Pentru aceasta investitie se vor cheltui 3,5 miliarde de lei vechi. “Vrem sa ducem conducta de gaz si spre iesirea din Negresti spre Roman. Sunt aproximativ 40 de case si societati acolo. Mai trebuie mentionat si proiectul pentru modernizarea si reabilitarea termica a gradinitei Prichindel, alte trei miliarde”, a declarat primarul Vasile Voicu. Potrivit edilului, an acesta vor incepe la Negresti lucrarile de constructie pentru doua scari de blocuri ANL cu un total de 32 de apartamente si garsoniere. Una din importantele realizari ale edilului, face referire la datoriile Primariei Negresti. In urma cu opt ani, cand a preluat fraiele orasului, Vasile Voicu a gasit datorii de 80 de miliarde de lei vechi, iar in prezent primaria nu mai are  nicio restanta.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.