Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Primaria Husi someaza mortii si persoanele care nu locuiesc in oras sa plateasca taxa pe gunoi- FOTO

Publicat

in

Situație bizară la Huși, acolo unde primăria a trimis notificări pentru plata taxei de salibrizare unor persoane decedate în urmă cu 30 de ani. Rudele celor decedați au avut un  șoc în momentul în care s-au trezit cu somațiile acasă. Cetățenii consideră gestul Primăriei Huși drept o bătaie de joc la adresa lor. “Mama mea Bîrsă Ileana a primit o notificare pe numele tatălui meu Bîrsă Mihai, decedat în 5 octombrie 1990, că are de plată 262 lei, taxa de salubrizare pentru anul 2020, pentru 2 persoane, cu toate că la imobilul din strada Căpitan Ianculescu nr. 15 figurează o singură persoană.  În  convorbirea telefonică avută cu funcționara care se ocupă de acest serviciu mi s-a comunicat că trebuie depusă la primarie copie după certificatul de deces al tatălui meu în condițiile în care primăria are baza de dată de evidență a populației și care poate fi consultată, înainte de a trimite astfel de comunicări, dar este probalil, prea obositor pentru funcționarii primăriei să facă acest lucru și mai bine pun oamenii bătrâni pe dumuri”, a declarat pentru STIRIEST.RO Mihaela Asaftei. Femeia mai susține că “în condițiile în care se dorește digitalizarea administrației publice, Primăria Huși nu are bunul simț și puțin respect față de cetățeni să consulte baza de date pentru a vedea măcar cine trăiește și cine e mort! Nu mai spun că printr-o hotărâre Consiliul Local a hotârât să se stabilescă din oficiu taxa de salubrizare pentru două persoane, urmând ca pe urmă oamenii să bată drumurile la primărie cu acte care să dovedească că sunt morți”. 

Oameni puși pe drumuri și obligați să plătească servicii de care nu beneficiază

La Primăria Huși există un formular pentru declaratie de impunere pentru taxa de salubrizare in care declari pe propria raspundere sub incidenta Codului penal privind falsul in declaratie cate persoane locuiesc in imobil. “Avand in vedere ca tatal meu Birsa Mihai este decedat din 1990, iar mama mea Birsa Ileana are domiciliul in Husi, dar locuieste din anul 2005 in comuna Botesti, declaratia a fost completata pe propria raspundere cu zero persoane. Functionarii Primariei Husi nu vor sa accepte scutirea de la plata taxei de salubritate considerand ca daca ai dimiciliul in Husi nu conteaza unde ai resedinta, trebuie sa platesti o taxa pentru un serviciu de care nu beneficiezi”, mai spune Mihaela Asaftei. 

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.