Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Durere la inmormantarea lui Rares, elevul olimpic rapus de cancer. Copilul a fost ingropat langa bunica sa

Publicat

in

Rareș Diaconu, elevul olimpic din Vaslui răpus de cancer, pentru care s-au mobilizat românii din toate colţurile lumii, a fost înmormântat sâmbătă la Vulturești. Elevul olimpic a fost îngropat lângă bunica sa, cea care l-a crescut până la vârsta de 7 ani și de care a fost foarte atașat. În cortegiul funerar s-au aflat sute de persoane, care au vărsat lacrimi de durere. Familia, prietenii şi localnicii l-au condus pe Rareş pe ultimul drum.

Elev în clasa a 11-a, Rareş era olimpic la limba franceză şi a reprezentat judeţul său, Vaslui, la competiţia naţională. El nu şi-a dorit niciodată ca lumea să afle că este bolnav, încercând să ţină în interiorul familiei lupta sa cu nemilosul cancer. Adolescentul fusese diagnosticat cu o formă foarte gravă de cancer. Mii de oameni s-au mobilizat anul trecut și au adunat suma necesară unei operații: 80.000 de euro. Pe arunci elev în clasa a XI-a la Liceul Emil Racoviță Vaslui, Rareș Nicolae Diaconu s-a calificat în toți cei trei ani de liceu la fazele naționale ale olimpiadei de franceză, unde a obținut diverse premii. Din păcate, diagnosticul de cancer a căzut ca un trăsnet. Adolescentul a fost nevoit să renunțe la cursuri și a început chimioterapia la Institutul de Oncologie din Iași. Suferința lui Rareș nu i-a lăsat indiferenți pe colegii săi de liceu. Aceștia au declanșat o campanie umanitară pentru strângerea fondurilor necesare unei intervenții chirurgicale în străinătate, la Viena, Heidelberg sau Bologna, care a costat 80.000 de euro. Deși la început suma părea aproape imposibil de strâns, în mai puțin de două săptămâni, au reușit să colecteze banii. Cele mai mari sume s-au strâns la școlile din Vaslui și Negrești, dar și prin intermediul unor agenți economici care au pus cutii pentru donații în magazine.

În liceul unde învață Rareș, elevii au vândut în școală prăjiturile făcute acasă de părinți, iar internauții și-au scos la licitație obiecte cum ar fi tricouri cu semnăturile unor jucători importanți de fotbal sau de handbal.

Cazul elevului olimpic din Vaslui, Rareș Nicolae Diaconu a dovedit că în fața suferinței se poate răspunde numai prin solidaritate și iubire manifestată concret.

Astfel, apelul public făcut de Părintele Episcop Ignatie a avut ecou în rândul credincioșilor parohiilor din Eparhie, precum și din diaspora,  cu excepția donațiile directe, strângându-se suma de 15.000 de euro. Rareș a murit în Austria, acolo unde se afla la tratament. sursa foto: vremeanoua

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.