Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Pregatiri la Episcopia Husi pentru hramul de luni. Se iau masuri pentru distantare

Publicat

in

Pregatiri intense la Catedrala Episcopală din Huși. Aceasta va sărbători luni, 29 iunie 2020, ocrotitorii, pe Sfinții Apostoli Petru și Pavel. În încercarea de a-i distanța pe credincioși, preoții au marcat locurile în curtea Episcopiei, astfel încât oamenii să stea la o oarecare distanță unul de altul. Mai marii de la Huși au luat toate măsurile pentru a respecta toate regulile. Asistăm la o explozie a cazurilor de infecții cu noul coronavirus, iar la Episcopia Huși se anunță un număr mare de credincioși, dar și de ierarhi veniți din mai multe zone. Jandarmii și polițiștii vor avea o misiune imposibilă. La astfel de sărbători credincioșii uită de orice regulă, iar exemple în acest sens sunt nenumărate. În ultima perioadă se vorbește tot mai mult despre reintroducerea restricțiilor având în vedere că cei mai mulți oameni nu respectă măsurile de protecție și distanțare. Pelerinii se vor putea ruga începând din după-amiaza zilei de duminică, 28 iunie, la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ce vor fi așezate într-un baldachin special, în curtea Catedralei Episcopale.

Programul de slujbă cu ocazia hramului este următorul:

Duminică, 28 iunie:

ora 17.00 – Curtea Catedralei Episcopale – Vecernia Mare și Litia

Slujba va fi oficiată de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor.

Luni, 29 iunie:

ora 09.30 – Curtea Catedralei Episcopale – Sfânta Liturghie arhierească

Slujba va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și dePreasfințitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Sorin SAIZU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.