Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Surse: Adrian Porumboiu- posibil candidat la Primaria Vaslui

Publicat

in

Tot mai multe voci au sustinut in ultimele zile ca omul de afaceri Adrian Porumboiu intra in politica. Potrivit unor surse din PNL, Porumboiu este curtat pentru a candida la functia de primar al municipiului Vaslui, la alegerile din toamna acestui an. Decizia nu este inca batuta in cuie, dar se poarta discutii in acest sens. De altfel, omul de afaceri a fost inclus si intr-un sondaj de opinie al liberalilor, el obtinand un scor foarte bun in comparatie cu alti membri de partid, oameni aflati pe scena politica de mai bine de zece ani de zile. Contactati de reporterii stiriest.ro, reprezentantii PNL Vaslui nici nu au confirmat, dar nici nu au infirmat aceasta informatie. “S-a facut o evaluare a candidatilor PNL pentru functia de primar. Am testat orice posibil candidat care ar putea avea sanse pentru castigarea alegerilor, atat la nivelul municipiului Vaslui, cat si in restul judetului. Luam in calcul orice varianta”, au declarat reprezentantii PNL Vaslui.

Omul de afaceri Adrian Porumboiu nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri. Initial liberalii au afirmat ca in lipsa unui alt candidat, vor intra in lupta electorala cu Tudor Polak, actualul secretar de stat in Ministerul Muncii. Constienti fiind ca nu au nicio sansa la alegerile locale cu un asemenea candidat, liberalii s-au orientat spre mediul de afaceri. Ramane de vazut daca discutiile care se poarta intre PNL si omul de afaceri vasluian se vor concretiza.  Actualul primar, social democratul Vasile Paval, a anuntat ca va candida si el pentru un nou mandat.

Cine este Adrian Porumboiu

Adrian Porumboiu s-a născut la 27 septembrie 1950,  este arbitru român, observator federal, fotbalist retras din activitate, economist, om de afaceri, fost finanțator al echipei FC Vaslui. Ca fotbalist a jucat la echipa de juniori și tineret a FC Argeș Pitești și în echipa mare a Viitorului Vaslui. 

Părăsește fotbalul și începând cu anul 1976 îmbrățișează cariera de arbitru, la început în 1980 în divizia C, în 1982 în diviza B, iar din 1984 este arbitru în divizia A. În anul 1986 devine arbitru internațional FIFA. Ca arbitru internațional a condus la centru două partide de fotbal la două Turnee finale ale Campionatului european de juniori. Fiul său este un regizorul și scenaristul Corneliu Porumboiu.

Renunță la arbitraj în 1997, iar în 1998 conduce Comisia de disciplină și judecată a arbitrilor din FRF. Începând cu 1999 părăsește comisia de disciplină păstrându-și doar funcția de observator federal.

În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul „Meritul Sportiv” clasa a III-a „în semn de înaltă apreciere pentru rezultatele remarcabile obținute atât în competițiile sportive interne, cât și pe plan internațional”, „formarea tinerelor generații de arbitri” și promovarea „spiritului de fairplay”. Datorită lui Adrian Porumboiu, județul Vaslui a devenit cunoscut la nivel național și internațional. Și fiul acestuia, cunoscutul regizor Corneliu Porumboiu, este un ambasador al Vasluiului. 

Roxana OLTEANU

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.