CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Incendiu de proportii. Pentru a-i salva pe oameni politistii si pompierii au spart usa de la intrare

Publicat

in

Un incendiu uriaș a izbucnit noaptea trecută în Iași. Din primele informații, arde un depozit cu materiale de pe strada Pantelimon Halipa, din apropierea Gării Naționale, iar flăcările se apropie amenințător de un bloc cu locatari. La fața locului au ajuns mai multe echipaje de pompieri.

Pompieri de la mai multe detașamente s-au deplasat la fața locului și intervin inclusiv cu o macara mobilă, în încercarea de a stinge flăcările.

Circulația în zonă a fost oprită, cât timp echipajele ISU se luptă cu incendiul.

Incendiu în Iași, în zona Purcica

Focul s-a extins atât de repede și de violent, încât polițiștii și pompierii sosiți la fața locului au spart ușa unui bloc, într-o încercare disperată de a alerta locatarii, chiar în timp ce scântei cădeau deasupra lor.

“Scoate oamenii din bloc!”

Bărbații au alergat pe scări și au bătut din ușă în ușă, din cauza pericolului iminent. “Evacuați clădirea, de la pompieri!”.

Polițiști și pompieri au spart la propriu ușa blocului, pentru a avertiza locatarii

Deși flăcările ardeau cu intensitate, echipajele de intervenție de la ISU Iași au acționat prompt. La doar câteva secunde de la momentul în care au ajuns la fața locului, pompierii s-au instalat pe poziții.

La fața locului au venit, pe lângă pompieri, polițiști și ambulanțieri.

A fost emis și un mesaj RO-ALERT: Luați măsuri de autoprotecție. Închideți ușile și ferestrele, astupați găurile de aerisire și opriți funcționarea instalațiilor de ventilație sau climatizare. Fumul negru și dens s-a ridicat la zeci de metri înălțime și este vizibil din mai multe zone ale orașului.

Populare