Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Un barbat a stat beat in casa 5 zile cu arsuri de 40 la suta pe suprafata corpului! “Nu am simtit durerea”

Publicat

in

Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului. Acesta s-a prezentat la spital după ce s-a trezit din băutură. Pacientul a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași cu infecții importante. Acesta a spus medicilor că alcoolul consumat i-a amorțit corpul și nu a simțit durerea. Medicii clinicii spun că astfel de cazuri sunt întâlnite frecvent.

Un bărbat în vârstă de 46 de ani a ajuns la Clinica Marelui Ars din Iași după 5 zile în care a petrecut. Acesta a povestit medicilor că și-a vărsat din greșeală lichid fierbinte pe partea inferioară a corpului, dar nu a simțit durerea. După ce s-a trezit din băutură, a conștientizat că este ars. Durerile au devenit insuportabile, așa că s-a prezentat la spital. Pentru că nu s-a prezentat la timp la o unitate medicală, arsurile de pe partea inferioară a corpului s-au infectat, iar starea lui s-a agravat. În prezent este internat la Clinica Marelui Ars din Iași, iar medicii fac eforturi pentru a-l scăpa pe bărbat de durere.

Din cauză ca nu s-a prezentat la timp la spital, zonele arse de pe corpul bărbatului s-au infectat

Un bărbat a stat beat în casă 5 zile cu arsuri de 40 la sută pe suprafața corpului. Din cauza consumului excesiv de alcool, bărbatul nu a simțit durerea și nici nu a conștientizat că este ars. Acesta s-a prezentat inițial la Spitalul Rădăuți cu dureri insuportabile. Ulterior a fost transferat la Clinica Marelui Ars din Iași.

„Un bărbat ars pe 40 la sută din suprafața corpului s-a prezentat la Clinica Marelui Ars din Iași. Bărbatul este din nordul Moldovei. Pacientul, declarativ, se afla în a cincea zi de evoluție a arsurii, deși arsura părea a fi mai veche. Bărbatul nu a fost tratat absolut deloc și a fost pansat doar la momentul prezentării la Spitalul Rădăuți cu escare, cu necroze pe o suprafață de 40 la sută, cu diferite grade de arsură de la 2A la 3, la nivelul ambelor membre pelvine și la nivelul abdomenului. Arsurile circulare înseamnă că deja sunt de jur împrejurul segmentului de membru. Bărbatul este consumator de băuturi alcoolice. Probabil acesta a fost și motivul pentru care nu s-a prezentat la timp la o unitate medicală”, spune dr. Mihaela Perțea, șefa Clinicii de Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași.

Bărbatul cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului va suferi o intervenție chirurgicală

Zilele viitoare, bărbatul cu arsuri pe 40 la sută din suprafața corpului va suferi o intervenție chirurgicală. Dr. Mihaela Perțea spune că, imediat după ce a ieșit din băutură, bărbatul a început să simtă durerea, motiv pentru care s-a prezentat la spital. Din păcate, așteptarea i-a adus complicații.

„Este mare durerea, dar sunt situații în care pacienții consumatori de băuturi alcoolice temporizează venirea la spital, crezând că se vor vindeca. Mai întreabă vecinul, vecina, mai apelează la gălbenuș sau alte substanțe în speranța că se vor vindeca. Dacă pacientul nu se prezenta nici în cea de-a cincea zi, arsurile deja se infectau. Arsurile se aprofundează, iar la nivelul piciorului, gleznei puteau fi expuse tendoanele cu deficit motor, cu cicatrici vicioase, cu impotență funcțională la nivelul piciorului. Inițial, neprezentarea înseamnă infecție și aprofundarea leziunii de arsură, iar pe viitor înseamnă cicatrici de proastă calitate. Pacientul stă într-o anumită poziție, se cicatrizează piciorul și după aceea nu mai pot întinde piciorul, și astfel apar tulburări de mers”, mai spune dr. Mihaela Perțea. bzi.ro

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.