Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Interventie de urgenta la un dig de aparare de pe Prut

Publicat

in

interventie de urgenta la prut

Echipele Apelor Române au intervenit prompt cu saci şi utilaje şi au realizat potcoave din saci cu ajutorul cărora s-a reuşit echilibrarea presiunii apei şi stoparea infiltraţiilor la digul de apărare de pe râul Prut din judeţul Vaslui, în zona staţiilor de pompare Bumbăta şi Berezeni, informează Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă.

Birsa Turism ProfEstetica Cursuri

Datorită lucrărilor executate de specialiştii Apelor Române, măsurile suplimentare care au fost luate au evitat inundarea unor obiective socio-economice, iar populaţia din cele două localităţi a fost protejată. Intervenţia vine după ce în urma verificărilor efectuate de ANAR cu privire la modul de comportare a digului de apărare de pe râul Prut din judeţul Vaslui, în zona staţiilor de pompare Bumbăta şi Berezeni, s-a constatat apariţia unor infiltraţii la piciorul digului. Aceste infiltraţii s-au produs din cauza unor fisuri apărute la conductele de refulare a staţiilor. Staţiile de pompare aparţin ANIF Vaslui. Reprezentanţii Apelor Române au anunţat reprezentanţii ANIF în legătură cu avaria care a apărut la lucrarea aflată în administrare acestora. ANAR precizează că râul Prut se află sub avertizare hidrologică din a doua parte a lunii iunie ca urmare a propagării viiturii venită dinspre sectorul ucrainean. Din acest motiv, digurile se află sub o presiune continuă exercitată de nivelele crescute ale apei râului Prut, unde cotele de apărare, respectiv de inundaţie, sunt depăşite la această oră.

Fest Bijuterii Avis Coffee Shop

Potrivit Agerpres, INHGA a reactualizat avertizarea hidrologică Cod Portocaliu pe râul Prut, în aval de Stânca-Costeşti, aferent judeţelor Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi, valabilă până luni, 6 iulie, la ora 24:00.

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.