CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie

Publicat

in

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie:

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a participat la sărbătoarea Sfintei Mare Mucenițe Chiriachi, de la Catedrala Episcopală de la Huși.

Sfânta Mare Muceniță Chiriachi este pomenită în fiecare an la data de 7 iulie. Alături de Sfinții Apostoli Petru și Pavel, este ocrotitoarea Catedralei Episcopale din Huși.

Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei. A participat și un numeros sobor de preoți, alcătuit din părinți consilieri, protopopi, stareți sau slujitori din eparhie.

Sărbătoarea coincide cu ziua de naștere a Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor. Deși a dorit ca momentul să treacă neobservat, mulți credincioși i-au urat La Mulți Ani.

”Încă de la întronizarea în scaunul de Episcop al Hușilor, i-am spus că este trimisul lui Dumnezeu pentru aceste meleaguri. Îl felicit că a reușit să mențină vie flacăra ortodoxismului în eparhie. Îi dorim să ne păstorească vreme îndelungată de acum înainte și să ne aducă pe calea credinței de fiecare dată. La mulți ani, Prea Sfinției Sale Ignatie!”, a transmis Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Acesta i-a oferit în dar Episcopului Ignatie o enciclopedie biblica. 

De peste 250 de ani, la Catedrala Episcopală din Huși se păstrează spre închinare mâna stângă a Sfintei Mucenițe Chiriachi. Aceasta răspândește bună mireasmă în fiecare zi. Sfintele moaște au fost aduse aici de către Episcopul Iacob Stamati al Hușilor, de la Muntele Athos.

Ce cadou i-a facut Buzatu Episcopului Ignatie

Click pentru a comenta

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare