Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Ce se intampla cu tanarul legat cu lantul de copac

Publicat

in

Ce se intampla cu tanarul legat cu lantul de copac!

Tânărul în vârstă de 28 de ani care a fost găsit legat cu un lanţ de un copac din curtea locuinţei, de asistentul social din Cozmeşti, va fi internat într-un centru pentru persoane cu dizabilităţi. Centrul aparţine Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui.

“Momentan, tânărul este internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. Aşteptăm un diagnostic din partea medicilor şi după ce va părăsi unitatea medicală el va merge într-un centru specializat. Nu se mai pune problema întoarcerii sale în familie”, au precizat reprezentanţii DGASPC Vaslui.

În cursul săptămânii trecute, reprezentanţii Primăriei Cozmeşti au văzut tânărul legat cu un lanţ. Ei au chemat la faţa locului poliţişti şi reprezentanţi ai Serviciului de Ambulanţă. Au fost demarate cercetări sub aspectul infracţiunii de privare de libertate în mod legal. Suspectă a fost mama tânărului. În urma anchetei s-a stabilit că cel care l-a legat pe tânăr este de fapt tatăl vitreg al acestuia.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar instanţa a decis ulterior arestarea sa preventivă. Reprezentanţii DGASPC au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut anul trecut o solicitare pentru instituţionalizare. Asta din cauză că mama era depăşită de situaţie. La momentul respectiv nu a fost găsit niciun loc disponibil în centrele pentru persoane cu dizabilităţi.

Când a fost identificat un astfel de loc, către primărie au fost comunicate documentele necesare în vederea întocmirii dosarului. Dosarul nu a mai fost depus, deoarece mama tânărului, care este asistent personal pentru fiul său, ar fi refuzat.

Ce se intampla cu tanarul legat cu lantul de copac

Populare

Stiri din categoria: StiriEst Știri Est – portalul tău de știri din Moldova, Vaslui, Botoșani, Iași, Suceava, Bacău, Neamț. Ziar online de știri locale și regionale.