CMR Case din lemn
Conecteaza-te cu noi

StiriEst

Doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. Corneliu Onila a ravnit la aceasta functie, dar a ajuns in arest

Publicat

in

Doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei anunţă că au fost desemnaţi doi ierarhi candidaţi pentru slujirea de arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor.

Aceștia sunt părintele Calinic Botoşăneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor şi părintele Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Sâmbătă, la Reşedinţa Mitropolitană din Iaşi, s-a desfăşurat şedinţa de lucru a Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

“Au participat: IPS Teofan, IPS Ioachim, PS Ignatie, PS Calinic Botoşăneanul şi PS Damaschin Dorneanul.

Ca urmare a mutării la cele veşnice a vrednicului de pomenire Arhiepiscopul Pimen şi a necesităţii alegerii unui nou chiriarh, membrii Sinodului mitropolitan au desemnat doi candidaţi”, informează Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Ierarhii Sinodului Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei s-au întrunit apoi la Centrul eparhial Iaşi, în şedinţă specială de consultare cu membrii clerici şi mireni ai Adunării eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

În urma votului s-a decis menţinerea listei candidaţilor, stabilită de Sinodul mitropolitan, nepropunându-se un al treilea candidat. Astfel, au ramas doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

“Propunerile pentru slujirea de Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor au fost înaintate Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. În şedinţa de lucru din data de 21 iulie 2020, va alege pe întâistătătorul acestei eparhii. Rugăm pe Atotmilostivul Dumnezeu să rânduiască în slujirea de Arhiepiscop pe păstorul cel mai potrivit”, a adăugat Mitropolia.

Corneliu Onila ar fi vrut locul lui ÎPS Pimen

Funcția a fost vânată și de fostul episcop Corneliu Onilă. Imediat după ce ÎPS Pimen a fost confirmat cu noul coronavirus, fostul ierarh a făcut presiuni la București să fie uns arhiepiscop. Curios este că între timp, Onilă a fost arestat într-un dosar în care este cercetat pentru act sexual cu minori. Unele voci susțin că mai marii BOR au vrut să îl sperie pe Onilă. Curios este că acesta a fost eliberat din arest la câteva zile. Procurorii Curţii de Apel Iaşi îl acuză de viol şi abuz sexual, impotriva unui fost elev al său.

Şi fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale, Sebastian Jutaru, este acuzat. Tot de viol si abuz sexual asupra altor elevi ai seminarului, în acelaşi scandal.

E vorba de fapte de abuz sexual ce ar fi fost comise in perioada 2016-2017. La momentul agresiunilor, victima, Denis T. avea 17 ani.

Corneliu Bârlădeanul a fost suspendat din funcţie în vara anului 2017. Atunci au apărut înregistrări video în care el întreţine relaţii intime cu un fost seminarist. Acesta a devenit între timp preot cu parohie în Vaslui. La rândul său, ierarhul a acuzat trei preoți de șantaj cu imaginile respective. Despre ele s-a spus iniţial că sunt trucate. Ei au fost condamnaţi la închisoare cu executare. Fostul episcop de Huşi s-a retras apoi  la Mănăstirea Văratec.

Ana IOSIF

În articolul:

Doi ierarhi pentru Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor. Corneliu Onila a ravnit la aceasta functie, dar a ajuns in arest

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. VALI

    12 iulie 2020 la 18:35

    Câtă sfidare la adresa lui Dumnezeu!
    După ce a făcut atâtea rele, Corneliu Onilă continuă să umble după funcții înalte?!
    Dacă citea Biblia, știa ce a făcut Dumnezeu cu anticele cetăți Sodoma și Gomora.

Raspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Populare